12497
Wanddecoratie voor verschillende interieurstijlen
Gepubliceerd: 30-09-2021 Laatste update: 25-12-2021

Deze winactie is helaas afgelopen. Iedereen stelt andere eisen aan zijn of haar interieur. De eerste keuze bij het inrichten van een woning gaat dan ook vooral om de woonstijl. De een kiest voor stoer industrieel, terwijl de ander zich beter thuisvoelt in een landelijke interieurstijl. Om een harmonieus totaalconcept te creëren, is ook wanddecoratie in dezelfde stijl van belang. In deze blog geven we je inspiratie per woonstijl om van je woonkamer één geheel te maken.

Modern Industrieel

Een industrieel interieur is een ware trend. Deze stijl gaat hand in hand met authentieke en karakteristieke elementen, zoals betonnen vloeren en open plafonds met zichtbare afvoerkanalen. Helaas is dit thuis niet zo eenvoudig te realiseren. Gelukkig zijn er veel alternatieven om deze sfeer na te bootsen. Denk bijvoorbeeld aan stalen deuren, donkere kozijnen, robuuste meubelen en stoere lampen. Als het gaat om geschikte wanddecoratie voor een industrieel interieur, raden we je aan om te gaan voor donkere kleuren en hoge contrasten, zoals te zien op onderstaande afbeelding. Deze stoere foto-art geeft een krachtige uitstraling aan je interieur. De combinatie met gouden accenten creëert tevens een sfeervol geheel. Zo wordt jouw industriële interieur direct huiselijker en gezelliger.

WhatsApp_Image_2021-01-25_at_16.16.30_kopiëren.png

inspiratiebrochures1.png

Foto-art Painted Black

Landelijk

Waar voorheen het landelijke interieur neigde naar romantisch, combineert deze stijl tegenwoordig vaker met modern en industrieel. Robuuste meubelen worden gecombineerd met metaal, maar ook met heerlijk zachte materialen, zoals een vloerkleed, poef of kussens. Als je aan landelijk denkt, denk je natuurlijk ook aan hoge plafonds, houten balken en lichte kleuren; een boerderij-achtige sfeer. Dieren mogen hierin natuurlijk niet ontbreken. Een foto-art van een groep watusi-runderen staat dan ook prachtig in een landelijke woonstijl. Deze bijzondere dieren geven je interieur een unieke look en je creëert eenvoudig contrast in een lichte, open ruimte.

Watussi_kopiëren.png

Foto-art Watussi Group

Bohemian Chic

In een Bohemian laid-back stijl hoeft niet alles binnen de lijntjes te zijn. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig verschillende patronen mixen en matchen. Het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren is daarbij een must. Vooral riet, hout en rotan staan centraal. Ook een bijpassend kunstwerk mag niet ontbreken in een Bohemian interieur. Ga voor een sfeer met invloeden van exotische reizen en bijzondere verhalen. Kies daarbij voor natuurlijke tinten om het kunstwerk te laten matchen met de rest van het interieur. Zo creëer je jouw eigen vakantieparadijs thuis.

American_Indian_kopiëren.png
Foto-art American Indian

Scandinavisch

Een Scandinavisch interieur wordt gezien als een vrij minimalistisch en strak interieur. De woonstijl een heeft cleane, frisse uitstraling. Kenmerkend voor deze stijl is het gebruik van strakke lijnen en weinig sierlijke details. Doorgaans wordt er voor veel natuurlijke materialen en wit gekozen. Om de uitstraling van deze natuurlijke materialen door te trekken naar de muren, is dierenkunst een passende toevoeging. In deze range vind je vaak aardse kleuren met een rustige uitstraling, zoals deze foto-art van een Schotse Hooglander. Dit dier brengt een serene sfeer in je interieur en heeft een zachte uitstraling.

Highland_Cow_kopiëren.png

Foto-art Highland Cow

Win een Xiart foto-art naar keuze!

De winnaar is bekend! Christine Rosina uit Hoogeveen, jij bent de gelukkige winnaar! Je ontvangt van ons een persoonlijk bericht!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide