17933
Trends in wanddecoratie 2018
Gepubliceerd: 14-02-2018

Versier, teken, schilder en behang de muren! De meeste mensen beginnen in hun interieur met een witte muur. Een verrassend en sfeervol decor voor je interieur is anno 2018 heel wat anders. De trends in wanddecoratie laten zien dat we niet meer weg komen met wit. Nieuwe behangcollecties worden steeds vaker met beroemde ontwerpers gemaakt met een spectaculair resultaat. De originele mix van warme kleuren, dessins en 3D effecten doet ons hart sneller kloppen. Zelfs het ouderwetse ‘bloemetjesbehang’ maakt een grote comeback! Voor welke trend loop jij warm; Bloemen, Abstracte Kunst, Nieuw-Klassiek of Tropicana?

 

TREND 1: BLOEMETJESBEHANG
Waar is de hartstocht, de liefde en de romantiek gebleven? Gaat alles tegenwoordig via instagram en snapchat of voelen we ook nog écht iets. De nieuwste behangtrend laat er in ieder geval geen gras over groeien want het romantische bloemetje maakt een enorme comeback in het interieur. Eeuwenlang is de bloem een teken van liefde en de sfeer wordt dan ook meteen romantisch en voelt een tikkeltje nostalgisch aan. Doordat er actuele kleurencombinaties worden gebruikt krijg je een modisch effect want deze prints doen je al snel denken aan de zomerse bloemenjurkjes die op elke catwalk te zien zijn. Zelfs in het moderne design interieur schromen we niet de wand met een kunstzinnige bloem te decoreren.

inspiratiebrochures1.png

 TrendCompass_LittleGreene ATII - Asterid - Lantern kopiëren.jpg

TrendCompass_LittelGreene ATII - Loriini - Dorian kopiëren.jpg

TrendCompass_ LittleGreene ATII - Wrest Trail - Pink Plaster kopiëren.jpg
Behangcollectie Archive Trails II , www.littlegreene.nl

TERUG IN DE TIJD
Little Greene lanceert de nieuwe behangcollectie Archive Trails II: een betoverende collectie bloemenbehang met kostbare designpatronen uit het archief die bewaard worden door English Heritage en de Whitworth Art Gallery in Manchester. De designs zijn door een team van kunstenaars en historici, die nauw samenwerken met de Little Greene Studio, van nieuwe kleuren en een subtiele schaalaanpassing voorzien. Hierdoor passen de designs moeiteloos in hedendaagse interieurs. De acht behangontwerpen beslaan de periode vanaf het begin van de 18e tot halverwege de 20e eeuw.

TrendCompass_LittleGreene ATII - Monroe - Night Flower kopiëren.jpg

TrendCompass_LittleGreene ATII - Asterid - Nightshade kopiëren.jpg

foto’s: Behangcollectie Archive Trails II, www.littlegreene.nl 

 

TREND 1: TROPICANA
Onze reislust neemt toe en daarmee onze hang naar dat heerlijke tropische sfeertje waar je vrolijk en relaxed van wordt. In het interieur anno 2018 is de TROPICANA trend dan ook nog lang niet afgelopen. In tegendeel; met één groen geverfde muur en een palm in huis, sla je de plank mis. Het mag véél wilder, kleurrijker en decoratiever. Decoreer je wanden met palmbomen, tropische vogels en vissen, zandstranden en de kleuren van de ondergaande zon. Combineer met rieten meubels en gevlochten accessoires, haal tropische boomplanten in huis (de boomvaren is onze favoriet) en bekleed je meubelen met een bruin, groen of geel gedessineerde stof. Het interieuradvies hier is om juist verschillende tropische en folklore prints met elkaar te combineren. Net zoals de ‘locals’ dat doen op de Caraïben en in midden-en Mexico en Zuid-Amerika.

TrendCompass_Eijffinger_Vivid_384556 kopiëren.jpg

TrendCompass_Eijffinger_Vivid_384604 kopiëren.jpg

TrendCompass_Eijffinger_Vivid_384603 kopiëren.jpg

Collectie Vivid , www.eijffinger.com

TRENDKLEUR GEEL
Zonnig en warm ; Kerrie geel is een snel opkomende nieuwe trendkleur. Perfect te combineren met handgeschilderde wallpowers uit de collectie Vivid van Eijffinger. De overige muren decoreer je met een behang met een ander dessin uit dezelfde collectie. Zo wanen we ons het hele jaar door in een strandhuis met veranda, aan de rand van een tropisch oerwoud maar dan zonder die spinnen en leguanen!

Stylingtip:
Eijffinger heeft samen met het Nederlandse merk Imbarro 8 kussens met dessins uit behangcollectie Vivid gemaakt. Zeker weten dat dit een perfecte combi is!
De kussens zijn vanaf 19 maart 2018 via Imbarro.nl verkrijgbaar.

TrendCompass_Eijffinger_Vivid_Imbarro_384501_B kopiëren.jpg
foto: kussencollectie Eijffinger Vivid van imbarro.nl ( kussen E67295-Mauve) 

TREND 3: ABSTRACTE KUNST
Weg met die witte muren. Maak ruimte voor een kunstzinnig, abstracte wanddecoratie met een grafisch dessin op de wand. Van variaties in strepen, ruiten en diagonale vlakken tot polkadots, lange vingers en geometrische 3D effecten. Met een grafisch behang is het een fluitje van een cent en het resultaat is verbluffend. De galerie achtige sfeer geeft het interieur een enorme ‘boost’. Ga voor dynamisch en kleurrijk of juist voor ingetogen pastellen voor een rustige uitstraling.

  TrendCompass_TresTintas_AMB 2910-1 kopiëren.jpg

TrendCompass_TresTintas_AMB 2906-3 kopiëren.jpg

Collectie Round van Patricia Urquiola van Tres Tintas via www.van-sand.nl

WERELDSTER
Dit behang van Tres Tintas kun je zonder risico op de wand plakken. Het staat zonder twijfel kunstzinnig en sfeervol. Deze collectie Round is namelijk ontworpen door één van de meest beroemde designers van dit moment Patricia Urquila. Alles wat ze doet verandert in goud. De inspirerende kleurencombinaties zie je ook in de laatste modetrends terug. De patronen zijn zowel tijdloos als modisch. Decoreer één wand met het behang en verf de andere muren in kleuren die je kiest uit het behang.

TrendCompass_PaintenPaperlibrary_ Light & Dark 09 Hi-Res kopiëren.jpg

TrendCompass_PaintenPaperlibrary_ Light & Dark 06 Hi-Res kopiëren.jpg

TrendCompass_PaintenPaperlibrary_ Light & Dark 01 Hi-Res kopiëren.jpg

foto’s: Verfcollectie Paint & Paper Library (muurverf: Pure Flat Emulsion),www.paintandpaperlibrary.com

KLEURBALANS
Paint & Paper Library heeft een perfect gevoel voor kleurbalans, sfeer en lichtbeleving in hedendaagse interieurs. De complementaire kleuren en de kwaliteit van de afwerkingen, inclusief de matste emulsieverf, maakt deze verfcollectie veel gebruikt door interieurarchitecten en decorateurs. Maar je kunt ook zelf aan de slag. Laat je inspireren door de nieuwe creatieve ideeën over hoe je kleur kunt gebruiken om ruimtes met verschillende dieptes, tonen en stemmingen te creëren.

TrendCompass_13_PS_MDW2017_TEXTURAE_EUNMOCHUNG kopiëren.jpg

TrendCompass_07_PS_MDW2017_TEXTURAE_BRITVANNERVEN kopiëren.jpg

Foto: Weft Wallpaper collection, www.Texturae.it

KUNST IN VORM
Met een behang uit de collectie van Texturae krijgt je huis een bijzondere uitstraling. De grafische dessins zijn mooi om op meerdere plekken in de ruimte te verwerken. Andere wanddecoraties zijn zo uitgesproken dat ze echt als een decor dienen voor de rest van het interieur. In deze collectie zijn de kleuren zo perfect op de trend dat ons voorstel is: Begin met het behang en coördineer dit met de rest van de meubelen.

TREND 4: NIEUW KLASSIEK
Designers laten zich inspireren door de klassieke inrichting van oude palazzo ‘s en landhuizen waarin de wanden de rijkdom en allure uitstralen van de toenmalige adellijke bewoners. Rijke materialen en luxe details zoals natuurstenen panelen, lambrisering en inlays met messing en brons zien we terug in de vorm van fotobehang. Ook oosterse invloeden signaleren we hier. De beroemde tegelmotieven zijn een dankbare bron van inspiratie voor behang.

  TrendCompass_PaintenPaperlibrary_9 PORCELAIN V, PORCELAIN II kopiëren.jpg

TrendCompass_WallandDeco_18-503 kopiëren.jpg

foto 1: behang Historia van Serena Confalonieri uit de Contemporary Collection voor Wall & Deco www.wallanddeco.com, foto 2: Verfkleuren Porcelain II en V, www.paintandpaperlibrary.com

REVIVAL
Moderne ruimtes geef je een nieuw-klassieke look door te spelen met houten lijsten, ornamenten en lambrisering. Mix de houtlook met natuursteen of terrazzo. Met het fotobehang Historia uit de nieuwe Contemporary Collection van topontwerpster Serena Confalonieri maak je zo’n klassiek statement op een snelle en gemakkelijke manier. 

Ook in andere ruimte zoals de badkamer verrijk je de sfeer met houten ornamenten en lijsten waarbij je voor een moderne twist de muur schildert in twee kleurvlakken. De verf collectie van Paint & Paper Library heeft mooie modern-klassieke kleuren die hiervoor geschikt zijn.

TrendCompass_Cole & Son MLB Hollywood Palm 113-1002 Crop_CMYK kopiëren.jpg

TrendCompass_Cole & Son MLB Bahia 113-4012 with Jali Trellis 113-5013_CMYK kopiëren.jpg

foto: Nieuwe behangcollectie van interieurontwerper Martyn Lawrence Bullard voor Cole & Son, coleandson-martynbullard.com 

HOLLYWOOD SMAAKMAKER
Zijn gevoel voor glamour en flair voor een exotische sfeer herken je meteen in de nieuwe behangcollectie van Martyn Bullard voor Cole & Son. Deze topontwerper houdt zich dagelijks bezig met het ontwerpen van de meest exclusieve interieurs voor Amerikaanse sterren zoals de Kardasians en modeontwerper Tommy Hilfiger. In zijn behangcollectie kun je verschillende oosterse dessins met elkaar combineren voor een spectaculair effect. Je creëert er een zeer luxe sfeer mee die doet denken aan het paleis van de Sultan in het oude Marrakech. 

Bron: Trendcompass.nl
Door Monique van der Reijden, trend forecaster

 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide