5012
Muurdecoratie: tips voor het aankleden van je muur
Gepubliceerd: 05-09-2019

Muurdecoratie wordt vaak onderschat als het gaat om het aankleden van een ruimte. Maar geloof het gerust: met decoratie aan de muur breng je een eigen stijl in je kamer

 

Wandplanken: functioneel maar tegelijkertijd stijlvol

Een wandplank is meer dan zomaar een paar planken waar je iets op plaatst. Stijlvolle wandplanken kunnen gerust als een volwaardig meubelstuk bijvoorbeeld in je woonkamer, slaapkamer of badkamer beschouwd worden. De wandplanken van cavetown.nl bewijzen dit nog maar eens. Zeker als je op zoek bent naar een wandplank industrieel vind je hier heel wat mooie exemplaren. Je hebt wellicht altijd wel wat op te bergen of uit te stallen. Waarom zou je het dan ook niet op een stijlvolle manier doen?

inspiratiebrochures1.png

wandplank-aberdeen-30x100-cm.jpg

Creëer je eigen stijl met legplanken

Bekijk bijvoorbeeld eens de wandplanken van grof hout die gedragen worden door een stoer metalen frame. Vergelijk ze met legplanken die gedragen worden door leren riemen en je ziet dat ze een totaal andere uitstraling hebben, ook al vallen ze beide onder de noemer 'industrieel' of 'stoer'. Er bestaan wandplanken met een achterwand van hout en er bestaan legplanken zonder achterwand. Bij de tweede maakt dan ook je behang of geverfde muur deel uit van je legplank. Of wat dacht je van een groot wandrek dat je zelf samenstelt uit meerdere kleine, net zoals je met fotolijstjes zou doen?

Je muurplanken combineren? Een makkie!

Bij legplanken heb je vaak de keuze of je de nadruk op het hout ofwel op het metaal wilt leggen. Zo kun je perfect het materiaal laten aansluiten bij de rest van je interieur. De meeste industriële legplanken zien er stoer en robuust uit. Maar wees gerust, ze passen ook perfect in een super modern of een vintage interieur. Van zodra je spullen op je legplanken legt, zorg dan voor variatie. Wissel gebruiksvoorwerpen af met decoratiestukken. Boeken mag je gerust afwisselen met bijvoorbeeld planten of een kunstwerkje. Wees speels en creatief, daar dienen muurplanken voor.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide