1341
Lijsten en prints perfect in huis ophangen: zo pak je het aan!
Gepubliceerd: 10-01-2022 Laatste update: 12-01-2022

Wil je jouw woonkamer, slaapkamer of keuken gezelliger maken? Dan kom je met een paar leuke lijsten en prints al een heel eind. Niet alleen maak je het op deze manier sfeervoller, maar ook persoonlijker. Het lijkt misschien super eenvoudig om lijsten en prints goed op te hangen, maar dit is zeker voor een beginner vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Wil jij jezelf van je praktische kant laten zien door lijsten en printen in huis op te hangen? Wij helpen je op weg en vertellen je hieronder hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Probeer er een geheel van te maken

Van plan om meerdere lijsten of prints naast of onder elkaar op te hangen? Dit is natuurlijk een tof idee, maar de uitwerking moet uiteraard ook goed zijn. Om het mooiste effect te kunnen creëren, kan het leuk zijn om er een geheel van proberen te maken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de lijsten en prints in dezelfde kleur te maken of van hetzelfde materiaal. Zo sluit het mooi op elkaar aan en geeft het echt een boost aan jouw interieur.

De juiste hoogte bepalen

Misschien wel het lastigste onderdeel van het ophangen van lijsten en prints in huis: de juiste hoogte bepalen. Het is namelijk niet de bedoeling dat de lijsten en prints te laag of juist te hoog hangen. Op deze manier kan het namelijk juist een raar effect geven, omdat het niet helemaal klopt. Het is daarom aan jou om de perfecte hoogte te bepalen.

Wat je hiervoor in gedachten zou kunnen houden, is om de bovenkant van de lijst of print niet hoger dan 200 centimeter van de grond te hangen. Probeer de lijsten of prints op zichthoogte te krijgen, zodat je er goed naar kunt kijken en het geen vreemde uitstraling creëert. Hang je een lijst of print boven een meubel? Dan kan het een goede richtlijn zijn om deze zo ongeveer 10 tot 15 centimeter boven dit meubel opte hangen.

Het ophangen van de lijsten en prints

Je denkt de goede hoogte voor je te hebben? Dan is het zover, want dan kun je de lijsten en prints gaan ophangen. Handig hierbij is om dit altijd even met z’n tweeën te doen. Het ophangen van de lijsten en prints is natuurlijk enorm belangrijk, want je wilt niet dat het schade toebrengt aan je huis. Wat handig kan zijn is om de gekozen plaatsen te markeren voordat je aan de slag gaat met een boor. Ook het gebruiken van een waterpas om te kijken of de lijst of print echt recht hangt kan een goed idee zijn.Om het op te kunnen hangen, is het goed om te beschikken over de juiste ijzerwaren. Het is afhankelijk van het soort muur wat je precies moet gebruiken, dus lees jezelf hier van tevoren even goed over in.

Ophangen zonder boren

Waar het mogelijk is om lijsten en prints op te hangen door gaten in de muur te boren, kan het tegenwoordig ook op andere manieren. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om gebruik te maken van zelfklevende strips of haakjes. Een andere optie kan zijn om de lijsten en prints neer te zetten, bijvoorbeeld op wandplankjes.

Deze tips kunnen je wellicht wat op weg helpen als jij van plan bent om je woning op te fleuren met wat leuke lijsten en prints. Houd deze tips dus zeker in je achterhoofd, dan komt het er straks vast prachtig uit te zien!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide