842
Hoe verwerk je foto’s in de slaapkamer?
Gepubliceerd: 04-07-2022

Foto’s mogen niet ontbreken in je interieur. Het maakt iedere kamer gezellig en zorgt voor een persoonlijke touch. De meeste mensen hebben wel een paar familiefoto’s of vakantie kiekjes in de woonkamer staan. Maar waarom zou je ook niet eens wat foto’s verwerken in je slaapkamer? Het is hele sfeervolle decoratie! Hieronder staan 5 creatieve voorbeelden om je te inspireren.

1. Foto’s op wandplank boven bed

Wanneer je een ingelijste foto aan de muur iets te simpel vindt, kun je gebruik maken van een wandplank. Kies bij voorkeur voor een speciale fotoplank. In tegenstelling tot een normale wandplank heeft deze een smal latje aan de voorkant of een groef zodat de foto’s goed blijven staan. Zodra de fotoplank stevig hangt, kun je er allerlei lijsten in diverse formaten bovenop zetten. Decoreer het eventueel nog met andere woonaccessoires of een hangplantje om het geheel extra sfeervol te maken.

fotos-slaapkamer02.jpg

2. Creatieve collage met afgedrukte foto’s

Ben je dol op een creatieve en speelse look? Dan spreekt deze fotocollage boven bed je waarschijnlijk wel aan. Het is heel gemakkelijk zelf te maken met afgedrukte foto’s en posters. Voor een retro effect kun je ook een aantal foto’s laten afdrukken als polaroid! Deze afbeeldingen krijgen een kader en lijken zo sprekend op echte polaroids.

fotos-slaapkamer03.jpg

3. Lichtsnoer met polaroid foto’s

Dit derde voorbeeld valt vooral erg in de smaak bij tieners. Je kunt de tienerkamer heel trendy decoreren met een lichtsnoer. Laat vervolgens alle favoriete foto’s afdrukken als polaroid en hang ze met een paperclip of knijpertje aan de slinger. Je kunt ieder seizoen nieuwe fotootjes laten printen en zo blijven afwisselen.

fotos-slaapkamer04.jpg

4. Ingelijste foto’s op de grond

Wellicht heb je deze trend al eens voorbij zien komen bij minimalistische en Scandinavische interieurs. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun fotolijsten niet op te hangen, maar ze gewoon op de grond te zetten. Dit zorgt voor een nonchalante look. Je kunt het beste een foto bestellen voor aan de muur en kiezen voor een bijpassende stevige lijst. Bang dat de lijsten wegglijden? Plak de onderkant dan vast met wat kleefgum.

fotos-slaapkamer05.jpg

5. Creatief met fotolijstjes

Wil je jouw afgedrukte foto’s toch gewoon aan de muur boven het bed hangen? Wees dan eens creatief met de lijstjes. Ga voor verschillende formaten en materialen. Bij strandfoto’s is het bijvoorbeeld ook leuk om een aantal lijsten te decoreren met schelpjes die je zelf hebt gevonden! Deze plak je eenvoudig vast met een lijmpistool.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide