2967
fotowand met zwart-wit posters | 15% korting
Gepubliceerd: 09-10-2021 Laatste update: 19-10-2021

Je hebt het vast wel vaker gezien: een kale muur die volledig is omgetoverd tot een prachtige fotowand. De laatste tijd zijn fotowanden steeds populairder geworden, en in het bijzonder fotowanden met zwart-wit posters. Wij vertellen je hoe je zo’n fotowand met zwart-wit posters creëert! 

Waarom een fotowand met zwart-wit posters een trend is

Waar zwart vooral stoer en ruig oogt, heeft wit juist een rustgevende, fijne uitstraling. Ondanks dat zwart en wit de grootste tegenpolen zijn, vullen ze elkaar aan als geen ander. Zwart-wit posters bevatten in principe geen kleur, waardoor je met een zwart-wit fotowand gemakkelijk een eenheid kan vormen zonder dat het zal vloeken met de rest van jouw interieur. Een moderne look, tijdloos en onwijs stijlvol: geen wonder dat een fotowand met zwart-wit posters een trend is!

Stap 1: Welke ruimte? 

inspiratiebrochures1.png

Wil je een fotowand creëren, bedenk dan eerst goed in welke ruimte je dit wilt gaan doen. De woonkamer, slaapkamer en hal zijn een van de meest geliefde plekken om wanddecoratie te tentoonstellen, maar ook op andere plekken in het huis komen fotowanden goed tot hun recht. Denk bijvoorbeeld aan de wand langs de trap, of een vergeten hoekje in huis dat er weer volledig uitspringt door een unieke fotowand. Kies in ieder geval een plek met voldoende ruimte, waarbij de fotowand echt in de spotlight staat! 

2.Walljar_Wonenonline_640.jpg

Stap 2: Bedenk een compositie

Heb je een leuke plek gevonden, dan is het tijd om een compositie samen te stellen. Er zijn hierin oneindig veel opties, van grote zwart-wit posters tot kleine, van verticaal tot horizontaal en van veel tot maar een paar lijsten. Wees hierin creatief, de keuzes liggen volledig bij jou! Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met karton of jouw creatie uittekenen: zo kun je er gemakkelijk achter komen hoe de zwart-wit posters aan jouw wand eruit komen te zien. Wij hebben voor jou een aantal formaties op een rijtje gezet:

Mozaïek compositie

Mix & match verschillende kunst posters en lijsten in een mozaïek compositie. Zo kun je kleine tot grote lijsten in een random volgorde aan de wand hangen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Zig-Zag compositie

In de tweede variatie hang je de posters in een zigzaggende compositie op. Hang een poster in het midden en de daarop volgende net wat hoger of lager van het midden af. Hiermee zul je een hoog-laag effect creëren. Dit geeft een speelse uitstraling aan jouw interieur!

Lijn compositie

Als laatste kun je de lijn compositie gebruiken. Hier hang je al jouw posters in een rechte lijn naast elkaar op. Hier ligt het er maar net aan of je veel ruimte hebt op jouw muur: hang een aantal kleine posters naast elkaar op of kies voor twee grote schilderijen naast elkaar.

Bij Walljar kun je veel verschillende voorbeelden van fotowanden vinden. Doe inspiratie op en shop de prachtige fotowanden!

3._Walljar_Wonenonline_640.jpg

Stap 3: Kies jouw favoriete posters 

Dan komen we aan bij de laatste en stiekem ook wel de leukste stap: het uitkiezen van de posters. Bij Walljar shop je unieke zwart-wit posters waarmee je prachtige fotowanden kunt creëren. Wil je dat jouw fotowand meer warmte uitstraalt? Zwart-wit posters zijn gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld abstracte of fotografie posters. Mix en kijk wat het best bij jouw interieur past! 

De leukste collecties voor een fotowand met zwart-wit posters

Benieuwd met welke posters je de mooiste zwart-wit fotowanden kunt creëren? Wij hebben de 3 leukste collecties voor je op een rijtje gezet.

Fotografie

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Zo zit er in onze fotografie collectie voor iedereen wel wat tussen! Van steden en landschappen tot aan autosport en voetbal. Veel van onze fotografische posters zijn in zwart-wit en passen daarom perfect bij een zwart-witte fotowand.

Abstract

Abstracte schilderijen maken jouw zwart-witte fotowand dynamischer en zorgen voor een speelse uitstraling. Zo zijn abstracte schilderijen in zwart-wit ideaal, maar ook schilderijen met warme, beige tinten zijn een toffe optie en geven net wat meer leven aan jouw zwart-witte fotowand! 

Typografie

Met typografische posters kun je een inspirerende, motiverende of grappige ondertoon geven aan jouw fotowand. Dit is een makkelijke manier om meer trendy posters in huis te halen. Kies een quote die bij jou past en laat jouw wanden spreken! 

Line-art

Ben jij gek op een minimalistische stijl? Top! Dan zullen de posters uit de line-art collectie jouw perfecte match zijn! Line-art posters bestaan uit eenvoudige lijnen met duidelijke rechte of gebogen lijnen. Met deze line-art posters kun je er zeker van zijn dat je een huis hebt waar je de trends van het interieur bijhoudt.

4._Walljar_Wonenonline_640.jpg

Shop nu jouw fotowand met 15% korting!

Speciaal voor jou hebben we de kortingscode WONENONLINE15 voor 15% korting op de gehele collectie. Shop nu en stel jouw mooiste fotowand samen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide