1144
Exclusieve wanddecoratie om je interieur een extraatje te geven
Gepubliceerd: 09-11-2021 Laatste update: 10-06-2022

Er zijn van die momenten in het jaar dat je even je interieur een beetje wil aanpassen. Gewoon om een frisse look aan een kamer te geven. Daarvoor zijn er diverse opties waarmee je dat realiseert zonder meteen de hele inrichting te moeten aanpassen. Hierbij kun je denken aan kleur, licht en muurdecoratie.

Met kleur en licht kan je vaak op een eenvoudige wijze je interieur ineens een andere look geven. Dat kan met nieuwe accessoires of een likje verf. Maar het is vaak ook al mogelijk met de bestaande middelen, zoals bijvoorbeeld het verplaatsen van lampen. Hieronder wordt de derde optie besproken en daarbij is gekozen voor de meer exclusieve wanddecoratie: zeefdrukken.

Wat zijn zeefdrukken eigenlijk?

Via zeefdrukken kan een afbeelding op papier of textiel worden aangebracht. Er wordt inderdaad van een zeef gebruikt gemaakt. In die zeef zijn kleine gaatjes gestanst, waar de inkt doorheen moet. Op een dergelijke zeef wordt dan een film aangebracht met de afbeelding. Dat kan een reclame zijn voor een bepaald bedrijf op werkkleding bijvoorbeeld. Echter kan de film ook gemaakt worden door een kunstenaar. Door gebruik te maken van UV licht, ontstaat het beeld dat moet worden vastgelegd. Bij een zeefdruk is de inkt altijd dik en dekkend. Om die reden hoef je niet bang te zijn dat de afbeelding gaat vervagen. Een zeefdruk van goede kwaliteit blijft ook kleurecht.

WIN-VLOERKLEED.png

Gelimiteerde zeefdrukken bij fancytype.nl

De techniek van zeefdrukken doet wel eens denken aan de tijd dat kunstenaars etsen maakten om hun werk meerdere malen te kunnen afdrukken. Daarbij was het uiteraard belangrijk dat het werk gelimiteerd bleef. Ook de echtheid moest worden gegarandeerd. Dat laatste gebeurde door het werk door de kunstenaar te laten signeren en daarbij een nummer te vermelden. Dat is vandaag de dag nog niet veranderd. Indien je een zeefdruk koopt met gelimiteerde oplage, weet je zeker dat er niet meer zullen worden gemaakt dan het genoemde aantal.

Als je een gelimiteerde zeefdruk bij fancytype.nl bestelt, dan zal deze ook genummerd zijn. Je weet dus welke zeefdruk in de reeks jij hebt gekregen.Jouw exemplaar zal uniek zijn, want bij de toegepaste techniek zonder rasters ontstaan soms kleine verschillen in de zeefdruk. Daarbij wordt iedere gelimiteerde zeefdruk gesigneerd door de kunstenaar die de originele film heeft gemaakt.

Een ingelijste zeefdruk voor jouw interieur

Een dergelijke zeefdruk kan je laten inlijsten op een manier die jij vindt passen bij de afbeelding. Omdat de kleurechtheid gegarandeerd is en vaak uitbundig, geven ze je interieur echt een boost. Er zijn verschillende groottes mogelijk voor zeefdrukken maar een formaat van 50 x 50 centimeter is gebruikelijk. Zie je in gedachten een van de gelimiteerde zeefdrukken al bij jou aan de muur? Het is uiteraard ook een zeer exclusief cadeau bij een housewarming of een andere bijzondere gelegenheid. De warmte en de luxe uitstraling van deze zeefdrukken zal je verrassen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide