4731
Creatief met fotolijsten: 5 tips
Gepubliceerd: 18-09-2019

Van foto’s krijgen we nooit genoeg. Foto’s van onze dierbaren, van verre landen, van bijzondere herinneringen of juist alledaagse dingetjes. Maar hoe geef je deze fotolijsten een leuke plek in je interieur? Wij hebben 5 creatieve tips voor je!

  1. Als stamboom

Ben jij gek op je gezin en familie? Maak dan eens een echte foto stamboom! Dat kan chronologisch, met opa en oma aan de voet van de boom en de jongste kinderen als blaadje aan een tak. Maar ook willekeurig, met een paar leuke familiefoto’s bij elkaar als een collage. Daaromheen schilder je dan een stukje stam, een tak hier en een tak daar, een paar bladeren aan de rand… maak er je eigen familie stamboom van! Als je niet zo van schilderen houdt kun je ook muurstickers  gebruiken.

  1. Als klok

Een bijzondere manier om van je favoriete foto’s een wanddecoratie te maken is door ze om te toveren tot een klok. Kies twaalf mooie foto’s uit en stop ze in wissellijsten. Wissellijsten hebben een standaard formaat en een eenvoudig te bedienen systeem, zodat je elk jaar nieuwe foto’s aan de muur kunt hangen! Ga nu op zoek naar een simpele klok met alléén wijzers (geen achterwand, geen rand, geen cijfers). Hang deze in het midden en verdeel de twaalf foto’s er omheen voor een speels effect.

inspiratiebrochures1.png

  1. In hartvorm

Kun jij al die leuke foto’s niet weerstaan en laat je steeds weer nieuwe afdrukken om aan de muur te hangen? Doe ze dan in mooie fotolijsten en hang ze op in de vorm van een hart. Kies bijvoorbeeld kleine fotolijsten met een zwarte rand, of maak het geheel juist bont met allerlei soorten, kleuren en maten door elkaar.

  1. Spelen met verf

Als de voorgaande suggesties voor jou te druk of onrustig zijn kun je het ook anders aanpakken. Schilder een gekleurd vlak op de muur – vierkant, rond, rechthoekig, wat jij wil!- en hang een fotolijst in het midden. De foto komt zo extra goed uit en je creëert een creatief effect in je interieur.

  1. Maak een tijdlijn

Take a walk trough memory lane… met de foto’s van een aantal bijzondere momenten in je leven op een asymmetrische, speelse rij. Een foto van je eerste echte verjaardagsfeestje, het moment dat je op de middelbare school je diploma ontving, van jullie eerste date, de dag dat jullie de pup ophaalden, de bruiloft, de eerste verjaardag van jullie kind… Of maak een tijdlijn met foto’s van verre reizen en fijne vakanties! Je kunt de tijdlijn leuk aankleden met wandstickers of decoraties.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide