720
3 eenvoudige decoratie tips om je slaapkamer gezelliger te maken
Gepubliceerd: 13-09-2022

Het is fijn wanneer een slaapkamer knus en intiem aanvoelt. Overdag breng je misschien niet veel tijd in deze kamer door, maar het is gevoel wanneer je na een lange dag in bed stapt is bijna niet te evenaren. Maar hoe geef je je slaapkamer nou net die extra touch?

De beste manier om dat te doen is door gebruik te maken van enkele eenvoudige decoratie adviezen die een groot verschil maken. Als je slaapkamer koud aanvoelt, kom je al een heel eind als je nadenkt over subtiele manieren om warmte toe te voegen. Je hoeft om een mooi resultaat te behalen niet per se te investeren in dure decoratie of meubels. Een paar kleinere accenten zoals verlichting en accessoires kunnen een enorme impact hebben op de gezelligheid van een kamer.

Voeg zacht licht toe aan je slaapkamer

Verlichting is één van de eenvoudigste manieren om een kamer warmer, gezelliger en uitnodigender te maken. Een eenvoudige manier om dit te doen is door zachter licht toe te voegen aan je slaapkamer. Als je bovenlichten hebt, kun je die beter vervangen door zachtere lampen of lampen die je kunt dimmen. Als je al staande lampen hebt, kun je overwegen om een lampenkap toe te voegen die wat warmer of dikker is, zodat het licht wordt verspreid en zachter is. Je kunt ook kleine slingers met lichtjes ophangen voor een andere look en feel.

Muurdecoratie

Het is belangrijk dat een slaapkamer echt eigen aanvoelt. Door persoonlijk foto’s en andere wanddecoratie die je mooi vindt op te hangen, kun je dit bereiken. Welke decoratie je ook kiest, het moet iets zijn waar je plezier aan beleeft, niet iets waarvan je het gevoel hebt dat je het moet hebben om je slaapkamer gezellig te maken. Kijk daarom eens in een woonwinkel voor een leuke poster of een mooi schilderij. Het ophangen van wanddecoratie kun je daarnaast veel makkelijker maken met behulp van een Artiteq ophangsysteem voor schilderijen.

Hiermee kun je wandecoratie flexibel ophangen en verhangen. Je hoeft slechts één keer een schilderijrails in je kamer te installeren en hierna hoef je nooit meer in je muur te boren als je een schilderij op wilt hangen.

Vrolijke tapijten

Je kunt je slaapkamer ook warmer en gezelliger maken door middel van een dik vloerkleed op de vloer en een dikke deken op de bank te leggen. Dikkere tapijten zorgen niet alleen voor meer warmte, ze helpen ook om geluid te dempen, wat geweldig kan zijn als je in een appartement woont, dunne muren hebt of een luidruchtige buurman hebt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide