657
Zo richt je een minimalistische én sfeervolle woonkamer in
Gepubliceerd: 11-04-2023

Ben je dol op de minimalistische woonstijl, maar ben je bang dat het ontbreekt aan sfeer zodra je het toepast in je eigen woning? Geen zorgen: met de tips uit het onderstaande artikel helpen we je goed op weg! Je maakt een minimalistische woonkamer gemakkelijk wat huiselijker door de juiste materialen, accessoires en meubelstukken toe te voegen.

Luxe design meubels

‘Less is more’ is kenmerkend voor een minimalistisch interieur. Het kleurenpalet is ingetogen, er wordt bewust lege ruimte gecreëerd en er slingert zo min mogelijk rommel rond. Toch betekent dit niet dat de woonkamer er saai uit moet zien. Juist met zo’n simpele basis kun je extra aandacht besteden aan unieke designs. Een stijlvolle bank of een relaxstoel met een verfijnd ontwerp geeft de zithoek meteen meer sfeer. Je kunt dit soort prachtige design meubels in Eindhoven kopen of eerst even rondneuzen op een webshop. 

Groot huiselijk vloerkleed 

Als er één vloer goed past bij een minimalistisch interieur, dan is het wel een naadloze gietvloer. Het laat de woning lichter en ruimtelijker ogen. Helaas voelt de strakke vloersoort in de woonkamer soms wat kil aan. Los dit eenvoudig op met een groot vloerkleed. Zorg ervoor dat alle zitmeubelen er bovenop kunnen staan.

Kunst aan de muur

In plaats van een drukke fotocollage kun je bij deze stijl beter investeren in één groot kunstwerk. Een abstract schilderij of moderne wanddecoratie maakt een kale wand weer sfeervol. Het is ook tof om een grote lijst nonchalant tegen de muur te laten leunen. Op de onderstaande afbeelding zie je hier een goed voorbeeld van.

Gebruik van natuurlijke materialen

Kleuren zoals zwart, grijs en wit hebben vaak de boventoon bij een minimalistische inrichting. Je kunt gerust een accentkleur zoals roze of groen toevoegen. Vind je dit toch lastig? Maak dan gebruik van natuurlijke materialen zoals hout. Houten meubels en vloeren hebben van zichzelf al een hele warme uitstraling. 

Salontafel met uitgesproken design

Een simpele salontafel kan wel eens wegvallen in een minimalistische zithoek. Schaf daarom liever een tafel met uitgesproken design aan. Kijk bijvoorbeeld eens naar de salontafels van Rolf Benz. Ook wat betreft unieke zitmeubelen en accessoires heb je bij dit merk veel keuze. De items maken jouw woonkamer persoonlijker en sfeervoller.

Zachte stoffen als tegenhanger

De kans is groot dat er veel harde materialen zoals glas, steen en kunststof terugkomen in het interieur. Voeg voor een huiselijke look ook een aantal zachte stoffen toe als tegenhanger. Denk aan zachte sierkussentjes, een warm dekentje of een relaxstoel met fluwelen stoffering.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide