1389
Zo creëer je een design interieur
Gepubliceerd: 17-05-2019

Een design interieur gaat een stapje verder dan de moderne woonstijl. Het is heel strak en rustig, maar valt vooral op vanwege de bijzondere vormgeving van meubels. Zo breng je een heel persoonlijke noot aan in een minimalistisch interieur! Met deze tips creëer jij ook een echte design look in huis:

 

Scherpe lijnen
In een moderne woonkamer zijn strakke lijnen belangrijk; maar in een design interieur kun je ze beter scherp noemen. Een design woonkamer ziet eruit alsof elk meubel zorgvuldig is ingetekend met een fineliner: alles klopt, en er is geen stoorzender te vinden! Je kunt prima met enkele accessoires werken, maar deze moeten dan net zo strak en minimalistisch zijn als de rest van je interieur.

Unieke ontwerpen
De meubels, accessoires en zelfs huizen in deze woonstijl hebben een unieke vormgeving. Creatief en speels, zonder aan stijl in te boeten. Design stoelen dienen bijvoorbeeld niet alleen als zitmeubel: elke stoel is een decoratie op zich. Ze fascineren, zonder de aandacht op te eisen. Dankzij een minimalistisch ontwerp straalt elk meubel rust uit.

Contrasterende kleuren
In een design interieur zie je veel contrasterende kleuren terug. Zwart met wit, maar ook lichtgrijs met grasgroen. Juist dit contrast versterkt het bijzondere design van de meubels; en omdat de vormgeving zo minimalistisch is maken opvallende kleuren je interieur niet snel te druk! 

Luxe
Design staat gelijk aan innovatie. Vernieuwende ontwerpen die de geest prikkelen; en technische hoogstandjes om het gemak te vergroten. In een design interieur vind je daarom veel luxe. Enerzijds in de vorm van comfort: design fauteuils zijn niet alleen bijzonder om te zien, maar zitten ook bijzonder aangenaam. Anderzijds zie je in de design woonstijl veel technische snufjes en functionele ontwerpen terug. Van een soft-close systeem tot automatische raamdecoratie!

Less is more
Al deze innovatieve en fascinerende designs komen pas echt tot recht als je huis er niet vól mee staat. Less is more gaat voor deze woonstijl misschien wel het meeste op van alle woonstijlen! Beperk je tot een paar prachtige meubels, kleuren en vormen. Zo creëer je een oase van rust in huis. Een plek om echt bij te komen van drukke werkdagen en het volle leven van nu.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide