1772
Welke soorten hoekbanken zijn er?

Een hoekbank is een bank die je in de hoek zet, tenminste: zo eenvoudig lijkt het. Niets is minder waar, zelfs in hoekbanken heb je diverse soorten en maten. En de hoekbank staat bij veel mensen midden in de woonkamer. De mogelijkheden zijn groot bij hoekbanken, waardoor je altijd een variant kan vinden die in jouw 'hoek'past!

Prominent in de woonkamer

Of je nu een bank zoekt voor je hele gezin of een bank waarop je kunt loungen: de hoekbank is geschikt. De allereerste hoekbanken waren aan twee zijden even lang. Alsof je twee banken haaks op elkaar zet, maar dan met een armleuning minder. Wat alle hoekbanken met elkaar gemeen hebben is dat je er met meerdere mensen op kunt loungen. Of je nu kiest voor een variant in een L-vorm of voor een U-vorm, het resultaat is een gezellige plek waar je kunt kletsen, ontspannen of met zijn allen tv kijken.

Wie zit waar?

De L-vorm heeft een korte en een lange zijde. Soms is de bank voorzien van een liggedeelte, waarop je lekker met je benen op de bank languit gaat. Omdat dit gedeelte vaak geen rugleuning heeft, is het minder geschikt om op te zitten. Immers, zonder steun in je rug is zitten op een bank vaak vermoeiend. Het kan zijn dat je met één liggedeelte discussies krijgt met je gezinsleden: wie mag er op het meest comfortabele plekje zitten? Een schema opstellen wil helpen.

Gezinsbank

Heb je volop plek in je woonkamer? Dan kun je kijken of je een U-bank kwijt kunt. Deze heeft twee hoeken en dus drie zijdes. Een U-bank is gemiddeld genomen vrij groot, maar extra gezellig als je er met meerdere mensen op zit. Je kunt gezellig kletsen met degene die tegenover je zit. Bovendien heb je alle ruimte om op een ontspannen manier op de bank te zitten. Zelfs als je bijvoorbeeld met zijn zessen bent.

De bank van de dag

Er zijn ook hoekbanken die bestaan uit losse onderdelen. Het voordeel van dit modulaire systeem is dat je elke week je bank aan kunt passen aan je stemming. Voor elke situatie kun je de bank anders formeren. Wil je een avondje films kijken, dan stel je hem in als loungebank. Wil je een goed gesprek met vrienden? Dan creëer je juist meer zitplekken. De mogelijkheden zijn divers!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide