1380
Wat maakt design meubelen zo populair?
Gepubliceerd: 23-02-2023

Het lijkt wel of steeds meer mensen voor design meubelen kiezen. Dat gebeurt in alle leeftijdscategorieën. Ook geven mensen hier graag geld aan uit. Ook mensen in de lagere inkomensgroepen geven hier graag geld aan uit. Dat is niet zo vreemd. Met design meubelen val je op en geef je je interieur net dat beetje extra.

Veel mensen willen van hun woonkamer een fijne plek maken waar ze graag tijd doorbrengen met het gezin, vrienden of familie. En de meubels in die kamer mogen dan ook gerust wat extra kosten, is een veel gehoorde mening. 

Waar kiezen de liefhebbers voor?

Als je kiest voor design dan zijn er volop mogelijkheden. GA je voor modern of klassiek? Welke kleuren hebben je voorkeur? Het is zeker niet zo dat design per se jong of oud moet zijn. Al eeuwenlang worden er exclusieve meubels en woonaccessoires ontworpen in allerlei stijlen. Ga je bijvoorbeeld voor de bekende Rolf Benz bank dan kies je voor een beroemd item uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Maar je moet voor zo’n imposante stoel natuurlijk wel de ruimte hebben. Als je klein behuisd bent is het misschien geen goed idee. 

inspiratiebrochures1.png

Design en comfort gaan prima samen

Sommige mensen denken dat een design bank per definitie niet lekker zit. Maar niets is minder waar. Een Rolf Benz bank of Rolf Benz tafel kun je met een gerust hart kopen. Daar zit je heerlijk op en hij geeft je interieur bovendien een enorme boost. Deze banken zijn er in diverse uitvoeringen, met bekleding van leer of stof. Je zit dus zeker niet vast aan één ontwerp. De bank neemt vaak een prominente plek in de woonkamer in en moet daarom met zorg worden gekozen. Vaak worden andere meubels hier op afgestemd. Kijk ook goed naar het formaat. Een bank lijkt op een plaatje vaak kleiner dan in werkelijkheid. Vraag dus altijd de maten op en controleer of je de door jou gekozen bank kwijt kunt. 

Design in accessoires

Als je nog niet toe bent aan nieuwe meubels maar je wilt je woonkamer toch een beetje pimpen dan kun je dat natuurlijk ook doen met accessoires. Mooie vazen of kandelaars doen bijvoorbeeld wonderen. Of een opvallende staande lamp of tafellamp.  Of kies voor een mooi schilderij aan de muur, misschien wel van een plaatselijke kunstenaar. Daarmee help je een creatieve medebewoner van je eigen stad of dorp en je krijgt er ook nog eens iets moois voor terug.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide