808
Voorjaar goed moment voor vernieuwen interieur in huis
Gepubliceerd: 19-04-2022 Laatste update: 01-05-2022

Voor veel Nederlanders is het voorjaar hét moment om het interieur in huis van een upgrade te voorzien. Zo wordt het bestaande behang van de wanden gehaald en vervangen voor een nieuw model. Populair zijn de behangsoorten met een motief of bijvoorbeeld de print van palmbomen in een zwart met witte kleur. Dit past goed bij een botanisch ingerichte woning; een van de interieurtrends op dit moment.

Naast het vernieuwen van het behang op de wanden, is ook het vervangen van losse meubels populair bij het upgraden van het interieur. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een nieuw tv meubel, qua kleur en stijl passend bij de vernieuwde wanden in je kamers.

Maatwerk tv meubel in trek bij consumenten

Steeds vaker wordt bij het vervangen van individuele meubels gekozen voor maatwerk. Dit geldt onder meer voor het tv meubel. Kies bijvoorbeeld voor een hangend tv meubel van eikenhout, waarbij je het blad aan de achterzijde van een uitsparing laat voorzien. Deze uitsparing helpt je de kabels van je televisie netjes weg te werken. Daarbij is het beter voor de kabels zelf, wanneer deze niet te strak tussen de kast en de wand geklemd worden. Niet alleen heb je de mogelijkheid het blad van een uitsparing te laten voorzien. Ook heb je bij maatwerk de keuze uit diverse maten televisiemeubels en bijvoorbeeld verschillende kleuren. Zo kun je het tv meubel goed laten aansluiten op de rest van het interieur in je ruimtes.

Voordelen van de keuze voor maatwerk

De keuze voor maatwerk biedt je verschillende voordelen. Het eikenhout wat bijvoorbeeld bij de productie van een maatwerk tv meubel gebruikt wordt, is veel steviger dan het materiaal van grote meubelzaken. Daar wordt voor een goedkoper alternatief gekozen, om de klant een zo scherp mogelijke prijs te kunnen bieden. Het herstel van kleine krassen op dit goedkope materiaal is erg lastig, bepaald geen duurzame keuze. Krassen op een eikenhouten zwevend tv meubel kun je herstellen door het materiaal licht op te schuren en vervolgens opnieuw in de lak te zetten. Het opnieuw lakken van het meubel kan ook wenselijk zijn, wanneer je voor andere kleuren in je interieur kiest.

Maak van het terras het verlengde van de woonkamer

Pak in het voorjaar niet alleen de woonkamer aan door bijvoorbeeld voor een nieuw tv meubel te kiezen of het behang te vervangen. Zorg ook dat het terras en de tuin worden opgeruimd en schoongemaakt. Het terras ziet men vaak als het verlengde van de woonkamer. Je kunt het terras opvrolijken door een aantal bloempotten te gebruiken en deze bijvoorbeeld te vullen met violen en geraniums. Ook het gebruik van een buitenkleed kan helpen het terras beter aan te laten sluiten op het interieur in huis.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide