563
Voorjaar goed moment voor vernieuwen interieur in huis

Voor veel Nederlanders is het voorjaar hét moment om het interieur in huis van een upgrade te voorzien. Zo wordt het bestaande behang van de wanden gehaald en vervangen voor een nieuw model. Populair zijn de behangsoorten met een motief of bijvoorbeeld de print van palmbomen in een zwart met witte kleur. Dit past goed bij een botanisch ingerichte woning; een van de interieurtrends op dit moment.

Naast het vernieuwen van het behang op de wanden, is ook het vervangen van losse meubels populair bij het upgraden van het interieur. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een nieuw tv meubel, qua kleur en stijl passend bij de vernieuwde wanden in je kamers.

Maatwerk tv meubel in trek bij consumenten

Steeds vaker wordt bij het vervangen van individuele meubels gekozen voor maatwerk. Dit geldt onder meer voor het tv meubel. Kies bijvoorbeeld voor een hangend tv meubel van eikenhout, waarbij je het blad aan de achterzijde van een uitsparing laat voorzien. Deze uitsparing helpt je de kabels van je televisie netjes weg te werken. Daarbij is het beter voor de kabels zelf, wanneer deze niet te strak tussen de kast en de wand geklemd worden. Niet alleen heb je de mogelijkheid het blad van een uitsparing te laten voorzien. Ook heb je bij maatwerk de keuze uit diverse maten televisiemeubels en bijvoorbeeld verschillende kleuren. Zo kun je het tv meubel goed laten aansluiten op de rest van het interieur in je ruimtes.

Voordelen van de keuze voor maatwerk

De keuze voor maatwerk biedt je verschillende voordelen. Het eikenhout wat bijvoorbeeld bij de productie van een maatwerk tv meubel gebruikt wordt, is veel steviger dan het materiaal van grote meubelzaken. Daar wordt voor een goedkoper alternatief gekozen, om de klant een zo scherp mogelijke prijs te kunnen bieden. Het herstel van kleine krassen op dit goedkope materiaal is erg lastig, bepaald geen duurzame keuze. Krassen op een eikenhouten zwevend tv meubel kun je herstellen door het materiaal licht op te schuren en vervolgens opnieuw in de lak te zetten. Het opnieuw lakken van het meubel kan ook wenselijk zijn, wanneer je voor andere kleuren in je interieur kiest.

Maak van het terras het verlengde van de woonkamer

Pak in het voorjaar niet alleen de woonkamer aan door bijvoorbeeld voor een nieuw tv meubel te kiezen of het behang te vervangen. Zorg ook dat het terras en de tuin worden opgeruimd en schoongemaakt. Het terras ziet men vaak als het verlengde van de woonkamer. Je kunt het terras opvrolijken door een aantal bloempotten te gebruiken en deze bijvoorbeeld te vullen met violen en geraniums. Ook het gebruik van een buitenkleed kan helpen het terras beter aan te laten sluiten op het interieur in huis.

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners