874
Voor de vorm!
Gepubliceerd: 27-06-2022

In de jaren tachtig wisten wij in de retro stijl wel raad met gekke vormen en formaten van meubels. Van de zitkuil tot de achthoekige tafel, alles kwam voorbij. Maar door de jaren heen zijn we dit toch weer een beetje vergeten. Een tijdje zagen we nog wel de ronde tafel, maar veelal bleef dit toch bij de langwerpige tafel.

Eigenlijk best zonde, want weer eens een andere vorm van een meubel zorgt voor een verrassend effect in het interieur. Hoe je dit doet en wat de trends zijn? Wij leggen ze je uit!

Rond, vierkant? Ovaal!

De perfecte tafel voor jouw huis en eetkamer is natuurlijk mede afhankelijk van de vorm van je huis. Heb je een vrij lange en smalle keuken, dan is het aan te raden de tafel daarop aan te passen. Je wilt natuurlijk wel dat mensen comfortabel op hun stoel kunnen gaan zitten.

Maar dat je in een lange keuken dan overgeleverd bent aan een langwerpige tafel, dat is zeker niet het geval. Er is namelijk een ontzettend leuk, retro alternatief in de vorm van de ovale eettafel. Hiermee heb je de voordelen van het‘rechthoekige’, maar de gezelligheid van rond!

Benieuwd welke exemplaren er allemaal zijn binnen deze trend? Kijk snel in de selectie die onze -bijna- naamgenoot Woononlineheeft gemaakt.

Geef een goede hoek

Naast het feit dat we steeds meer ronde vormen terug zien komen in plaats van de hardere en vierkante variant,zien we ook dat accessoiresmet meer dan vier hoeken het goed doen. Hierbij kun je denken aan retro lampen die achthoekig zijn of een wanddecoratie met zes hoeken. Het geeft een ontzettend speels effect in je interieur.

Wanneer je ervoor zorgt dat de inrichting allemaal dezelfde look en kleur heeft, kun je qua vorm prima combineren zonder dat het onrustig wordt. Ook kussens in ronde en ovale vormen zien we steeds meer terug.

Kortom, qua vorm mag tegenwoordig alles in het interieur. Er zijn een aantal aspecten die je echter niet uit het oog moet verliezen. Eén daarvan is dat er harmonie blijft doordat je voor hetzelfde kleurenpallet kiest, én dat het past bij de ruimte.

Je kunt een ronde tafel nog zo gezellig vinden, wanneer je gasten niet eens op hun stoel plaats kunnen nemen gaat het natuurlijk nooit écht gezellig worden!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide