2456
Vintage & retro in één woonkamer
Gepubliceerd: 16-04-2019 Laatste update: 02-09-2020

Vintage én retro in hetzelfde interieur; dat klinkt als een rommeltje. Maar niets is minder waar! Want je kunt de meubels precies zo uitkiezen dat ze perfect bij elkaar passen. Met één groot verschil: vintage is werkelijk oud en retro lijkt oud.

 

Vintage of retro?
Eigenlijk is het heel simpel. Vintage meubels en kleding zijn gemaakt in een ver (of niet zo heel ver) verleden: de jaren '80, the fifties, de twintigerjaren… Ze hoeven niet eens tweedehands te zijn: misschien staat die vintage stoel al sinds 1976 in jullie huis. Retro meubels en kleding zijn daarentegen nieuw geproduceerd, met de bedoeling een stijl uit eerdere jaren na te bootsen. Vaak is dit echter de stijl van de jaren '50 tot '80: dat is wat we in de volksmond retro noemen. Daarom krijgen nieuwe meubels met een jaren '20 uitstraling nogal eens de naam 'vintage' te zijn; 'vintage- look' zou dan beter passen.

inspiratiebrochures1.png

 

Je kunt vintage & retro meubels dus heel goed met elkaar combineren: oude meubels van de vlooienmarkt, met nieuwe meubels in dezelfde stijl!

 

Springvale Chesterfield bank
Sommige meubels houden die klassieke look, ook al worden ze nieuw gemaakt: dat komt omdat ze na al die jaren nog steeds geproduceerd worden door dezelfde specialisten. De Chesterfield bank is daar een van. Wanneer je die combineert met een grote boekenkast en een oude houten tafel, doet dat meteen denken aan het Engeland van begin vorige eeuw. Fijn aan dit soort meubels is dat ze wél een vintage look hebben maar niet de muffe geurtjes en gebruikssporen!

 

De Springvale Chesterfield bank wordt, zoals het hoort, in Engeland gemaakt door vakmensen en van kwaliteitsmaterialen. Zo weet je zeker dat de bank écht is en vele jaren meegaat! Mooi in zowel een klassiek als industrieel of zelfs modern interieur.

 

Combineren maar!
We zeiden het al: vintage & retro gaan geweldig samen, zolang je maar dezelfde stijl in het achterhoofd houdt. Een mix van de kleurrijke flowerpower seventies met de sobere jaren '20 geeft waarschijnlijk onrust. Kies dan liever voor bijvoorbeeld alleen de seventies en combineer stoeltjes van de kringloopwinkel met nieuw geproduceerde flowerpower gordijnen.

 

Toch kunnen verschillende stijlen ook heel goed samen gaan. Zo zorgt de klassieke Chesterfield bank in een modern interieur juist voor een beetje spanning! Zolang je bewust bezig bent met welke meubels en stijlen bij elkaar passen, komt er vanzelf een mooie woonkamer tevoorschijn.Want onthoud: over de meest eenvoudig ogende, gezellige interieurs is het meeste nagedacht…

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide