364
Vijf musthaves voor een relaxte woonkamer
Gepubliceerd: 13-12-2023

Na een lange werkdag biedt de woonkamer een plek om even lekker tot rust te kunnen komen. Vind jij je woonkamer nog niet relaxed genoeg? Dit zijn vijf musthaves voor een relaxte woonkamer!

Een relaxbank

Niets heerlijker dan na een lange werkdag neer te kunnen ploffen op een fijne bank. Overweeg een loungebank. Een loungebank heeft een wat dieper zitvlak dan een gewone bank, waardoor je heerlijk languit op de bank kan liggen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op woonsquare.nl. Hier kun je heerlijke relaxbanken kopen.

Een fauteuil

Een nadeel aan een bank is dat je hem vaak moet delen. Met een fauteuil hoeft dit niet. Een lekker zachte fauteuil is een absolute must van een relaxte woonkamer. Het is heerlijk om met een kop thee en een goed boek in de fauteuil neer te ploffen. Ga naar een fysieke winkel om meerdere modellen uit te proberen. Zo vind je de fauteuil die jij het allerlekkerst vindt zitten.

inspiratiebrochures1.png

Voldoende bijzettafeltjes

Zorg voor voldoende bijzettafeltjes in de woonkamer zodat je overal de mogelijkheid hebt om direct vanaf je zitplek direct je drankje of je reep chocolade te kunnen pakken. Mix en match met verschillende vormen en kleuren voor een gezellig effect. Je hoeft echt niet de hele woonboulevard leeg te kopen. Bij de kringloop kun je vaak pareltjes vinden voor een fractie van de prijs.

Een mooie kamerlamp

Licht speelt een belangrijke rol bij het creëren van een sfeer. Een plafondlamp is praktisch, maar het licht is vaak niet erg gezellig. Als je in de avond op de bank kruipt met een goed boek of een leuke serie is het fijn om wat sfeerlicht te hebben. Een mooie kamerlamp naast de bank of de fauteuil is dan ideaal. Koop er eentje met een dimfunctie, zodat je de helderheid van het licht naar behoeve aan kunt passen.

Voldoende kasten

Wanneer er te veel losse spullen in een ruimte slingeren creëert dat onrust in je hoofd. In een fijne, relaxte slaapkamer liggen je spullen netjes opgeborgen. Werk niet te veel met kistjes of mandjes. Je wilt zoveel mogelijk troep achter gesloten deuren hebben, dan heb je pas echt rust aan je kop. Zorg dus voor voldoende kastruimte bij jou in de woonkamer. Een mooie dressoir kast kan een uitkomst zijn. Dit biedt ook nog eens een extra plek om bijvoorbeeld een mooie plant op te zetten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide