1936
Van steigerhout naar echte boomstammen
Gepubliceerd: 13-11-2017 Laatste update: 10-06-2023

Al seizoenen lang vind je steigerhout terug in hippe interieurs en dat is niet zo vreemd; dit robuuste materiaal is perfect om meubels van te maken die passen binnen de natuurlijke, maar industriële trends als het Scandinavische wonen. Supergaaf, maar dit soort meubels hebben ook vaak een rauw randje zoals onafgewerkte elementen, die niet even geschikt zijn voor elk interieur. Een tafel van boomstamhout biedt dan een goed en net iets luxer alternatief. Het boomstamhout is nog steeds grof, maar oogt tegelijkertijd landelijker en zachter dan het soms wat nonchalante steigerhout. De tafelbladen kunnen makkelijk worden voorzien van een modern tintje door te kiezen voor een onderstel van bijvoorbeeld RVS. Zo heb je een stoere tafel met een luxe uitstraling, die toch perfect past binnen een trendy, industrieel interieur.

Groot, groter, grootst
De robuuste tafels van boomstamhout zijn sowieso al imposant, maar grote exemplaren zorgen voor het beste effect. Niet voor niets zijn grote houten tafels een trend, ze vormen namelijk echt een gezellig middelpunt in de woonkamer of eetkeuken. Heerlijk om ’s avonds met vrienden of familie aan te dineren en de dag door te spreken, of overdag een fijne plek om te werken en waar de kinderen lekker kunnen knutselen. Er mag best worden geleefd, de tafels zijn namelijk vrijwel onverwoestbaar en een krasje hier en daar draagt alleen maar verder bij aan het natuurlijke en unieke karakter van elk exemplaar. Omdat de grote houten tafels zo sterk zijn kunnen ze jaren mee en is het echt een investering. Door het neutrale ontwerp raak je niet snel uitgekeken op de tafel. Bovendien past hij binnen diverse interieurstijlen: van industrieel tot landelijk en zelfs klassiek.

Een boomstamtafel op maat
Ben je enthousiast geworden en lijkt zo’n mooie houten tafel je een waardevolle toevoeging aan je interieur? Bij bijvoorbeeld Heerkens Interieur kun je terecht voor boomstamtafels die voldoen aan al je wensen, er namelijk wordt echt maatwerk geleverd. Er is keuze uit diverse soorten onderstellen en afwerkingen, zoals een tafelrand gemaakt van de bast of van schors. Ook de dikte van het tafelblad en de overige afmetingen, kleur en bewerkingen kies je zelf. Uiteraard worden er grote, robuuste eettafels van boomstamhout van uitstekende kwaliteit geleverd, maar je kunt ook gaan voor een stoere bijzettafel of salontafel van boomstam. Een echte eyecatcher in je woonkamer!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide