1422
Trend: rotan meubels met een modern design
Gepubliceerd: 09-09-2021

Toen de bohemian interieurstijl een paar jaar geleden weer in opkomst was, kreeg het natuurlijke materiaal rotan een flinke boost in populariteit. Ook in 2021 zijn rotan meubels nog een grote trend. De nonchalante boho look maakt nu alleen plaats voor een modern design. Ook wordt er meer aandacht besteed aan hoge kwaliteit en optimaal zitcomfort. In dit artikel lees je meer over moderne rotan meubels.

Wat is rotan?

Om te beginnen is het handig om te weten wat rotan precies is. Veel mensen denken dat het hetzelfde is als bamboe of erg lijkt op riet. Toch is dat niet juist. Riet is namelijk een erg zwak materiaal waar je absoluut geen meubels van kunt maken. Bamboe is sterker en daarom wel toepasbaar voor meubels. De bamboe stengels zijn flexibel, hol en licht van gewicht. Rotan is daarentegen massief en hierdoor nog steviger. Van de drie natuurlijke opties is rotan het beste materiaal voor meubels.

Waarom zijn rotan meubels zo populair?

Rotan heeft van zichzelf een prachtige bruintint en straalt hierdoor veel warmte uit. Het materiaal brengt sfeer en karakter in ieder interieur. Rotan meubels zijn daarnaast erg populair door het comfort. Een zitgedeelte van gevlochten rotan webbing is verrassend aangenaam. Het kan bovendien goed worden gecombineerd met kwalitatief hout voor een extra stevig frame. Deze combinatie van natuurlijke materialen zorgt voor een lange levensduur. Je koopt dus een rotan loungestoel voor een goed gevoel, meer comfort én een sfeervolle uitstraling.

Rotan meubels in een modern jasje

Rotan zitmeubels met de kenmerkende bohemian look hebben vaak veel ronde vormen. Dit jaar zien we het materiaal juist in een heel nieuw jasje. Het design is modern en minimalistisch. Er is meer aandacht voor kwaliteit, comfort en duurzaamheid. Op de onderstaande afbeelding zie je een perfect voorbeeld van de vernieuwde trend. Je kunt deze Pierre Jeanneret stoel in kleuren zoals donkerbruin, zwart en blank walnoothout bestellen.

Rotan design meubels voor iedere ruimte

Voor iedere ruimte in je woning is er wel een rotan design meubel te vinden. Van prachtige eetkamerstoelen tot een luxe loungestoel. Er zijn daarnaast rotan bankjes verkrijgbaar die zowel decoratief als functioneel zijn. Zet een rotan bank in de hal om je schoenen gemakkelijk aan te kunnen trekken of plaats het aan het voeteneinde van je bed.

Rotan combineren met jouw favoriete woonstijl

Moderne design meubels van rotan zijn te combineren met iedere woonstijl. Het staat bijvoorbeeld mooi in een Scandinavisch interieur. Een zwarte variant past juist goed bij een stoere eetkamer en met veel grote kamerplanten eromheen sluiten de rotan meubels mooi aan op de botanische interieurstijl.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide