1812
Tips voor het kopen van iets hips; een fauteuil!
Gepubliceerd: 05-02-2021 Laatste update: 17-04-2022

Onlangs kwamen wij het woord fauteuil tegen, wij linkten dit meteen aan onze (lieve) omaatjes; Zo’n heerlijk zittend en verstelbaar maar bepaald niét trendy exemplaar. Dit beeld is inmiddels behoorlijk achterhaald, dat ultiem comfort en toch stijlvol te combineren zijn laten wij je graag zien.

Naast de welbekende relaxfauteuil die je in allerlei specifieke standen kan zetten, heb je nog enorm veel verschillende soorten fauteuils. Van een industrieel interieur tot een bohemian inrichting, er zijn fauteuils voor echt elke stijl. En het fijne is dat ze écht lekker zitten en ook echt een toevoeging zijn aan je interieur. Zo worden die knusse filmavondjes nog net iets fijner, wij garanderen je dat je huisgenoten deze investering ook echt toejuichen. Maar bij deze aankoop gelden ook een aantal aspecten waar je goed op moet letten, dus hierbij een aantal tips voor een blije bips!

Je hebt besloten een fauteuil te kopen en dan ga je al snel zien dat de keuze reuze is. Allerlei verschillende soorten fauteuils, maten en materialen. Het voordeel is dat je bij een online aankoop je vooraf al kan filteren op de stijl, dit schept al enige helderheid. Daarnaast, ruilen kan altijd nog dus thuis even goed testen is zeker een aanrader.

Fauteuil kopen?

Maar waar let je verder nog op, hierbij een kort lijstje.

Gebruik
Ga je de fauteuil plaatsen bij je bank, in een leeg hoekje of een erker? In het eerste geval is een match met je bank en salontafel aan te raden. Maar bij het creëren van een knus leeshoekje ben je juist vrijer in je keuze.

Model
Hierbij speelt een rol wat je persoonlijke smaak is maar ook de ruimte die je tot je beschikking hebt. Een vlindermodel zonder armleuningen is erg populair en neemt niet veel ruimte in beslag. Qua comfort lever je wel weer wat in aangezien onderuitgezakt lekker hangen wat lastiger gaat. Ook zie je fauteuils met een bijpassend voetenbankje, superrelaxed maar soms ook onhandig. Realiseer je dat dit bankje niet altijd voor de stoel hoeft te staan, dus echt op zoek naar de ultieme chillstand? Koop deze optie dan en tover hem alleen bij die Netflixavondjes tevoorschijn.

Materiaal
Stof, leer, skai, velours… En dan hebben we het nog niet eens over de kleur en eventuele printjes gehad. De uitstraling kun je laten aansluiten op de rest van je interieur, dus zoek een bijpassende kleur of mooie print uit. Bij de keuze van het materiaal is het goed om ook op de praktische kant te letten, risico dat er vieze kinderhandjes zich aan je fauteuiloptrekken? Kies dan voor een materiaal wat je eenvoudig met een doekje kunt afnemen en schoonmaken.

Laten we eerlijk zijn, we willen graag in een mooi huis wonen maar het moet ook als een thuis voelen. Dat deze twee elkaar niet uitsluiten toont het aanbod fauteuils tegenwoordig wel aan. Dat dit niet meteen een enorme investering hoeft te zijn, is helemaal fijn. Nog een laatste tip van ons; Bestel er meteen twee, want anders is de kans (te)groot dat de stoel al bezet is door je huisgenoten.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide