1120
Tips voor de aanschaf van tweedehands meubilair
Gepubliceerd: 24-11-2021

Waarom zou je voor nieuw meubilair veel geld uitgeven, terwijl je het ook tweedehands kan kopen? Er zijn ontzettend veel voordelen aan verbonden: zo zijn tweedehands meubelen in de regel goedkoper, het is beter voor het milieu en je hebt niet de standaard meubelen in jouw huis. Maar waarvoor kies je dan?

Lekker combineren

Het inrichten van jouw huis is een hele klus. De een vindt het een hels karwei en de ander houdt ervan. Als je houdt van lekker inrichten, kun je overwegen om geen meubelset aan te schaffen maar gewoon zelf de boel te combineren. Er is niks leukers om dat te doen met tweedehands meubelen. Zo kun je een leren fauteuil heel mooi combineren met een stoffen bank, maar bij een prachtig designbureau kun je juist weer een leuk stoeltje plaatsen die je doet denken aan de tijd op de basisschool.

Kijken of het matcht

Om te kijken of iets in jouw interieur staat, kun je handige apps gebruiken. Op die manier ontdek je of een meubel past bij de kleur van de muur en van de vloer. Ook kun je ervoor kiezen om staaltjes mee te nemen van gordijnen, vloer of de muurkleur. Zo kom je thuis niet voor vervelende verrassingen te staan.Denk goed na voordat je iets koopt, meet ook bijvoorbeeld of de kast of de bank past, want meten is weten.

Ook moet je goed kijken naar de inrichting en de stijl waar jij van houdt. Stijlen zijn overigens prima te combineren. In een stoer, industrieel interieur is een lekkere plofbank heerlijk, maar in een strak interieur kan bijvoorbeeld een heel opvallend schilderij weer perfect staan. Bij Whoppah bijvoorbeeld kun je te kust en te keur, met heel veel verschillende stijlen. Je kunt namelijk gerangschikt op stijl zoeken. Zo maak je jouw zoektocht naar het perfecte meubeltje stukken makkelijker.

Het budget

Het is natuurlijk belangrijk om naar jouw budget te kijken. Wil je veel uitgeven aan één meubel, of wil je het liefst zo low-budget mogelijk shoppen? Het is belangrijk om prijzen te vergelijken. Je wilt niet te veel betalen, maar ook geen kat in de zak. Daarnaast wil je na het kopen van de meubels ook nog geld overhouden voor leuke decoratie, kussentjes en meer.

Geen kat in de zak

Het is dus belangrijk om goed naar de staat van een product te kijken. Niet alle meubels zijn geschikt voor een verhuizing, zeker niet wanneer je ze niet in delen vervoert. Ook wil je er thuis niet achterkomen dat er allemaal vlekken in jouw bank zitten. Het is daarom belangrijk om bij de aanschaf voor goed licht te zorgen en de producten goed te inspecteren. Vraag de verkoper ook naar bijvoorbeeld houtrot in het meubel of neem even plaats op een stoel die je wilt kopen. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe zitmeubel lekker zit.

Functioneel

In de regel wil je een meubel omdat het én mooi is maar ook functioneel is. Bedenk dus goed wat het doel moet zijn van een bepaald meubelstuk. Een zwarte, open kast is prachtig, maar het nadeel is wel dat je stof snel ziet liggen. Heb je dus geen problemen met stof of met stoffen, dan kun je ervoor kiezen om zo’n kast te kopen. Heb je liever alles opgeruimd achter deurtjes? Kies dan voor een dichte kast. Hierdoor houd je het overzichtelijk.Het kopen van tweedehands meubels is met deze tips een stuk gemakkelijker.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide