1442
Stoelen maken de ruimte.
Gepubliceerd: 03-11-2015 Laatste update: 02-03-2023

Stoelen maken de man zou ook een mogelijkheid kunnen zijn geweest in de spreekwoordelijke variant over kleren. Veel stoelen maken namelijk, soms ongemerkt, een belangrijk deel uit in ons leven. Design van een stoel is een belangrijke schakel voor de indruk van een ruimte, maar ook comfort en soms zelfs medische ondersteuning kunnen meegenomen worden in de aanschaf van een nieuwe stoel. Natuurlijk begint het nut van een goede stoel bij thuiskomst, waarin u na een lange werkdag heerlijk kunt relaxen. Ook tijdens het eten is de eetkamerstoel een dagelijkse hulp in het vergroten van het comfort in ons leven.

Een nieuwe stoel koppen

Het kopen van nieuwe stoelen is op steeds meer plekken mogelijk. Bij bouwmarkten, warenhuizen en tal van webwinkels biedt men vaak al een zeer breed scala aan stoelen aan. Een stoel kopen kan ook bij de bekende meubelzaken als Prominent of Ikea. Ook op onze website vindt u tussen onze meubelen de nieuwste trends op het gebied van stoelen en fauteuils. Afhankelijk van uw budget en de gebruiksbelasting kunt u een keuze maken uit een zeer divers en ruim assortiment.

Onderhoud aan uw stoelen

Het noodzakelijke onderhoud aan stoelen is afhankelijk van het product, dat u aanschaft. Leer zal regelmatig gepoetst moeten worden en een stoffen stoel kan op den duur opnieuw gestoffeerd moeten worden. Stoelpoten en leuningen kunnen vet en vuil raken en zullen daardoor af en toe met een vochtige doek moeten worden afgenomen.

RVS of kunststoffen onderdelen van een stoel kunnen eenvoudig met doekjes voorzien van babyolie als nieuw worden gemaakt. Heeft u stoelwielen onder uw zetels, dan kan het noodzakelijk zijn dat u hier eveneens onderhoud aan pleegt. Met een beetje onderhoud aan ieder wiel heeft, u in veel gevallen veel langer plezier van uw wielen. Om wielen te onderhouden leest u hier tal van interessante tips.

Een stoelreparatie uitvoeren

Mocht uw favoriete relaxstoel of fauteuil aan vervanging toe zijn, dan is er soms nog meer mogelijk dan u verwacht. Een goede meubelmaker kan uw meubels opfrissen en weer als nieuw doen lijken, zodat u hier nog vele jaren plezier aan kunt beleven. Soms is ook een kapot onderdeel van uw stoel eenvoudig te vervangen. Denk hierbij aan stoelwielen of aan stoelpoten, waarbij uw leverancier of een webwinkel u op weg kan helpen.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide