531
Soorten banken; op welke plof jij binnenkort neer?
Gepubliceerd: 08-05-2023

Dé eyecatchers onder de meubels zijn toch wel de soorten banken die er in onze verschillende woonkamers staan. Niet alleen omdat banken grote objecten zijn, óók omdat het veel gebruikte meubels zijn. Op een bank relaxen we na een lange dag werken en onze visite neemt er ook graag plaats op. Door deze prominente rol zijn er tegenwoordig nogal wat soorten banken op de markt. In alle kleuren, stoffen en maten. Van hoekbanken tot loungebanken en alles ertussenin. Welke soorten banken er precies zijn en welke bank de perfecte keuze is voor jouw interieur? Wij zetten het op een rij!

Welke soorten banken zijn er?

De hoekbank, van L tot U

Momenteel zien we bij de verschillende soorten banken de hoekbank het meeste terug. Deze is hip én comfortabel. De hoekbank past in veel ruimtes doordat deze een loze ruimte kan vullen door middel van -je raad het al!- de hoek. Ook zijn hoekbanken ontzettend comfortabel doordat je er heerlijk languit op kunt gaan zitten. De hoekbank is verkrijgbaar in meerdere vormen, zo kun je een L-vormige bank kiezen waar je alleen het voeteneind verlengt, maar ook kun je de hele hoek vullen met een rugleuning. Naast deze soorten hoekbanken is er ook de U-bank, dit is een vrij grote bank die veel zitplaatsen biedt en  het nodige comfort.

Loungen of relaxen?

Naast het feit dat de vormen kunnen verschillen, zijn er ook soorten banken die gericht zijn op ultiem comfort. Wil je echt helemaal tot rust komen? Dan kun je gaan voor een lounge- of relaxbank. Deze banken kennen extra kenmerken zoals verstelbare voeteneinden en/of verstelbare rugleuningen. Dit zijn dé banken om heerlijke filmavondjes op te houden of om bij te komen wanneer je niet helemaal fit bent. 

Elementenbank

Wat een oplossing kan zijn als je regelmatig je huis opnieuw inricht? Investeren in een elementenbank is de hit van dit moment. Dit is een soort bank die bestaat uit verschillende, losstaande elementen die je eenvoudig aan elkaar kunt koppelen. Hierdoor kun je per keer de opstelling veranderen en zelfs elementen los van elkaar plaatsen. Modulair wonen, helemaal passend bij de leefstijl van vandaag de dag!

Meer weten over deze soorten banken of wil je inspiratie op doen? Bestel dan de gratis digitale bankenbrochure met de laatste trends en praktische informatie over de verschillende  soorten banken.

Welke soort bank is geschikt voor mij?

De keuze voor de juiste soort bank is echt een persoonlijke keuze. Het gaat er natuurlijk om welke stijl jij mooi vindt, maar ook welke soort bank in jouw ruimte past. Neem ook de wensen van jouw huisgenoten mee om tot een perfecte keuze te komen. Zoals wij als interieurliefhebbers weten veranderen de trends -maar ook onze smaak- nog wel eens, ook op het gebied van banken en bankstellen. Lees daarom ook het artikel ‘waar moet ik op letten als ik een bank koop?' om de beste keuze te maken waar je vele jaren plezier van hebt!

Ben jij ook wel toe aan zo’n nieuwe eyecatcher? En zo enthousiast geworden en meteen een nieuwe dosis inspiratie nodig? Bestel dan ter inspiratie de gratis bankenbrochure, plof vanavond lekker op je bank en laat je inspireren!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide