2334
Salontafel als eyecatcher
Gepubliceerd: 27-09-2017 Laatste update: 02-03-2023

Als je er even goed over nadenkt, kom je erachter dat je je salontafel eigenlijk heel vaak gebruikt. Hoe vaak zet je er niet even iets op neer, of moet je iets pakken uit een van de laden van de tafel? Salontafels zijn een standaard onderdeel van het interieur. Er is eigenlijk vrijwel geen enkele huiskamer waar geen salontafel staat! Toch is het ook een van de meest onderschatte items in huis. Er wordt weinig aandacht besteed aan het zoeken van een echt mooie en passende salontafel. Jammer, want de salontafel kan een prachtige eyecatcher zijn in je interieur. 

De praktische eigenschappen van de salontafel
Allereerst moet je gaan ontdekken welke praktische eigenschappen de salontafel moet hebben. Natuurlijk zoek je een mooie salontafel, maar hij moet ook handig zijn. Heb jij bijvoorbeeld een tiener in huis die telkens met zijn voeten op tafel gaat zitten, dan is een kostbare antieke tafel misschien niet zo handig. Ben je alleenstaand en hou je van elegante meubels, dan kies je waarschijnlijk voor een heel andere salontafel dan een moeder die op zoek is naar een robuuste tafel die de omgang met kinderen kan overleven. In je zoektocht naar de juiste eigenschappen van de salontafel doe je er goed aan om je eerst goed te oriënteren. Zoek bijvoorbeeld eens in een grote online collectie met een groot aanbod van verschillende salontafels. Daar vind je al snel een mooie salontafel die aan al je praktische wensen voldoet.

Een centerpiece in de woonkamer
N Nu je weet welke eigenschappen je salontafel moet hebben, ga je op zoek naar de ware. Daarvoor is het belangrijk dat je eerst kijkt hoe jouw woonkamer eruitziet. Welke stijl hanteer je in je woonkamer? Is de woonkamer bijvoorbeeld modern ingericht, dan zoek je alleen tussen moderne salontafels. Terwijl je in de industriële stijl gaat voor een heel ander soort salontafel. De salontafel wordt het centerpiece van je woonkamer, dus moet je er goed op letten dat hij past bij de andere meubels. Het zou tenslotte vervelend zijn als de salontafel wel mooi is, maar totaal niet past in je interieurstijl. Verder is ook de kleur belangrijk. Kijk bijvoorbeeld eens even naar de kleurentrends voor 2018, zodat de kleur van de salontafel helemaal hip en in is. 

inspiratiebrochures1.png

Hoe vind je de perfecte salontafel?
Salontafels bestaan in honderden soorten en maten. Van grote, lage tafels tot een combinatie van bijzettafeltjes: alles kan. Door in elk geval te selecteren op praktische eigenschappen en op een bepaalde interieurstijl, beperk je de mogelijkheden al een beetje. Je weet dan in elk geval in welke richting je moet zoeken. Verder kan het goed zijn om eens te gaan kijken bij een (web)winkel met heel veel salontafels. Je kunt dan gemakkelijk vergelijken. Selecteer een aantal tafels die je mooi vindt en beoordeel dan welke het beste zou passen in jouw interieur. Neem hier rustig de tijd voor: het vinden van de perfecte salontafel kost vaak wat tijd.

Het vinden van de perfecte salontafel is niet altijd eenvoudig, maar het is wel een hele leuke uitdaging. Denk goed na over de vorm, de kleur en het materiaal van de salontafel. Ben je bang dat je de weg kwijtraakt tussen alle opties? Lees dan inspirerende artikelen uit woontijdschriften of doe mooie salontafel inspiratie op in brochures. Ook vind je online leuke inspiratie voor verschillende salontafels. Zo vind je vanzelf de perfecte salontafel, die kan dienen als eyecatcher in jouw interieur!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide