983
Relaxstoelen enorm populair onder vijftigplussers
Gepubliceerd: 17-12-2021

Veel senioren willen volop genieten van het leven. Optimaal zitcomfort past daar helemaal bij. Je zit het lekkerste in een op maat gemaakte relaxstoel. Een dergelijke stoel kost wel wat en de meeste vijftigplussers hebben hier graag het geld voor over. Ze gunnen zichzelf luxe en willen graag zo lang mogelijk fit en zelfstandig blijven. Een goede relaxfauteuil draagt bij aan een goede gezondheid en kan helpen bij fysieke beperkingen. Het design van relaxmeubels volgt tegenwoordig bovendien de nieuwste woontrends. Al deze zaken verklaren de enorme populariteit van relaxstoelen onder vijftigplussers. 

Beter ontspannen

Met een stoel of bank op maat kun je je beter ontspannen. Als je zit op een goede relaxstoel rust je beter uit en voorkom je gezondheidsklachten. Voorwaarde is dat de verschillende onderdelen van de stoel de juiste maat hebben. Zo moeten de zitdiepte, zithoogte en zithoek passen bij jouw lichaamslengte. Ook de hoogte van de armleuningen en de vormgeving van de lendensteun is erg bepalend voor je zitcomfort. De juiste hoogte van de armleuningen zorgt ervoor dat je de spieren in je schouders en nek lekker kunt ontspannen.

inspiratiebrochures1.png

Gezondheidsklachten 

Als de genoemde zaken niet goed zijn afgesteld op jouw lijf kun je allerlei problemen met je gezondheid krijgen. Denk hierbij aan rugklachten, een slechte spijsvertering en een verminderde doorbloeding. In een verkeerde stoel krijgt je wervelkolom te weinig steun en zak je teveel onderuit. Dit levert overbelasting van je ruggenwervels op en je ingewanden kunnen bekneld raken. Bij een te hoge stoel loop je bijvoorbeeld het risico dat je zenuwen en bloedvaten in je benen afknelt. 

Comfort en design

Bij de vormgeving van de nieuwste relaxfauteuils en -banken gaan comfort en design hand in hand. De oubollige ontwerpen van vroeger zijn al lang passé. Bij de meubelzaak vind je allerlei trendy designs met een verstelbare rugleuning en voetensteun. Je hebt de keuze uit vele schitterende kleuren en soorten bekleding. Ook jij kan een relaxbank of -stoel samenstellen die past bij het interieur van jouw woonkamer. Dit geldt ook voor relaxstoelen met speciale functies, zoals sta-op-stoelen. Dergelijke stoelen zijn een prachtige oplossing als je moeite hebt met het opstaan. Een sta op stoel heeft een ingebouwd mechanisme dat je steun geeft als je omhoog wilt komen. De zitting beweegt langzaam schuin naar voren en de gehele stoel biedt hierbij voortdurend steun. Je kunt hierdoor veilig en zelfstandig opstaan. Dit kan betekenen dat je veel langer zelfstandig kunt blijven wonen in je huis of appartement. 

Deskundig advies 

Wil jij een nieuwe relaxstoel die past bij jouw woninginrichting? Kijk dan goed rond en bezoek ook zeker de showroom van een goede meubelzaak. Het beste ga je naar een specialist die alles weet van zitcomfort en relaxfauteuils in het bijzonder. Deze voorziet je van een deskundig advies. Voor mensen die minder mobiel zijn is het vaak zelfs mogelijk om een demonstratie aan huis te krijgen. Dan hoef je de deur dus niet uit en kun je meteen kijken of een bepaalde stoel goed bij jouw woonstijl past. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide