1265
Puik Art

Dit jaar viert het Nederlandse label Puik Art het 5-jarig bestaan. Voor oprichters Daan en Freek een uitgelezen moment om te reflecteren en een frisse wind door het bedrijf te laten waaien. Puik Art gaat vanaf nu verder onder de naam Puik en viert dit met een geheel nieuwe collectie van tien designs, waaronder de fauteuil Dost.

Vijf jaar geleden zijn Freek Claessen en Daan Gescher met een origineel idee een bedrijf gestart: Puik biedt jonge getalenteerde productdesigners de kans om hun product op de markt te brengen. De ontwerpers leveren een design aan en Puik regelt vanaf daar het gehele traject tot aan de winkel. Ondertussen bestaat de gehele collectie uit 30 design-items, die worden verkocht aan ruim 300 winkels wereldwijd.

Nieuwe koers - Puik Art wordt Puik
Een nieuwe art-director werd aangenomen: Tineke Beunders van Ontwerpduo. Onder haar leiding is de huisstijl van Puik compleet vernieuwd: een nieuwe naam, nieuwe website en nieuwe samenwerkingen met bekende ontwerpers als Lex Pott en Frederik Roijé. Hiermee wordt een compleet nieuwe collectie neergezet. Waar de focus eerst lag op klein meubilair en woonaccessoires, switcht Puik nu richting groter meubilair.

De oude bedrijfsnaam bleek de associatie te wekken dat Puik Art om kunst draait, terwijl het eigenlijk om design draait. Wat echter niet veranderd is, is de essentie van dit woord, waar Daan en Freek nog altijd voor staan: eerste klas, perfect, pico bello en uitstekend. Puik is selectief. In wat ze doen en met wie ze werken. De collectie bevat de beste ontwerpen van designers, die net zo kritisch zijn als de oprichters.

puik-art-01.png

puik-art-02.png

puik-art-04.png

puik-art-05.png

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners