1178
Uniek, persoonlijk meubel

Papier en hout: een fantastische combinatie, geherwaardeerde materie die in een nieuwe ontstaansvorm de factor tijd weerstaat. Fotograaf en meubelmaker René Alink heeft een uniek procedé ontwikkeld, waarmee hij bestaande of zelfontworpen meubels combineert met alle mogelijke vormen van papier, zoals persoonlijke foto’s, ansichtkaarten, artikelen, tijdschriftillustraties of bestektekeningen. Dit levert unieke, persoonlijke meubelstukken op, die herkenning oproepen en een verhaal of thema vertellen.

Alles vanaf de jaren vijftig met letters en mooie illustraties komt in aanmerking voor de meubels die Alink maakt. Hij houdt van papier. Van echt oud papier. Kranten, tijdschriften, stripboeken, LP hoezen, kookboeken, TV gidsen, fotoboeken, reisgidsen, atlassen, naslagwerken, ansichtkaarten, postzegels, muziekboeken, filmkranten, vloeipapier, behang etc., etc. Maar papier is vergankelijk, net als de actualiteit die papier vaak als basis heeft. Wat nu geschiedenis is, was ooit actueel, vernieuwend, informatief, opzienbarend, schokkend of wereldnieuws. Waarheden van weleer bleken vaak minder waar dan de overtuiging waarmee ze ooit gebracht werden. Tijd is geen vriend van zowel actualiteit als papier. Uiteindelijk verpulveren beide. En dat vindt hij jammer. Beschermlaag epoxyhars
Door papier te integreren in meubelstukken roept Alink de vergankelijkheid van papier een halt toe. Elk meubelstuk is in uitvoering uniek door het gekozen verhaal of thema aan de hand van het papier, dat handmatig in stroken of andere vormen op meubelstukken wordt aangebracht. Met epoxyhars wordt een beschermlaag over het verwerkte papier aangebracht. Een gespoten hoogglans laag PU lak zorgt voor de definitieve afwerking.

Meubels die een verhaal vertellen
De meubels van Alink vertellen door de combinatie van papier en hout een verhaal. Het verhaal van de opdrachtgever. Of het nu een persoonlijk verhaal is of het thema van een bedrijf: elk verhaal of thema kan worden vormgeven en op meerdere, identieke, meubels worden uitgewerkt. Thema's lenen zich bij uitstek voor deze meubels voor woning, bedrijf, praktijk of horecaonderneming. Voor binnen of buiten.

Profiel René Alink
Alink (52) is een verhalenverteller, zowel als fotograaf als meubelmaker. Na jaren met verstandelijk beperkten te hebben gewerkt, besloot hij een aantal jaren geleden het roer om te gooien en stortte hij zich op zijn oude liefdes: fotografie en meubels maken. Alink is een autodidact die kijkt, luistert en vervolgens verhaalt, in foto’s en meubels.

Voor meer informatie: www.renealink.com


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners