1841
Pallets oud hout? Niet als je er je meubels van bouwt

De industriële en ruwe interieurtrend blijkt een blijvertje. Het gebruik van basic kleuren gecombineerd met materialen als hout, staal en veel groen blijft terugkomen. Deze trend combineert ook goed met de beweging die wij zien omtrent duurzaamheid; Mensen investeren liever in tweedehands of kwalitatief goede producten dan de wegwerpopties. Een product wat hier perfect bij past is het gebruik van (oude) pallets. Je kent ze ongetwijfeld van een verbouwing of de groothandel; Die houten aan elkaar getimmerde planken die samen een vierkant vormen. Wij leggen je graag uit hoe jij je interieur kan updaten met deze retro gast.

Naar bed met een pallet

pallet-bed-01.jpg

Je zult verbaasd zijn over de verschillende manieren waarop je pallets kan verwerken in je interieur. Ze lenen zich uitstekend om een goed en goedkoop onderstel van je bed te maken. Matras erop en klaar! Vergeet niet vooraf de pallets te verven of beitsen. Het blijft een natuurproduct dus een extra beschermlaag is essentieel.

hendersmagazinebanner.png

Ook de salontafel verruilen voor een palletoptie is een inkoppertje, je kan een aantal pallets opelkaar leggen en plof maar neer op de bank. Nu we het toch over die bank hebben, ook die maken van pallets is een super optie. Wel iets lastiger, maar ook dubbel bruikbaar; Ben je er binnen klaar mee? Dan kan ie ook perfect in de tuin geplaatst worden. Wellicht heb je nog wat extra inspiratie nodig. Ook hier zijn oplossingen voor, wat dacht je van YouTube filmpjes of bestel meteen dit inspirerende boek.

Niet uit hetzelfde hout gesneden

Zoals bijna alles tegenwoordig, kun je pallets ook prima online bestellen. Zowel bij ‘echte’ webshops als Bol.com als op Marktplaats is hier een levendige handel in. Uiteraard is een tweedehands optie top, maar let er wel op de kwaliteit. Je wilt niet dor en doorweekt hout in huis halen, alleen de geur al... Wat helemaal een budgettechnisch goede optie is, is om even langs de bouwmarkt te rijden. Daar hebben ze wellicht nog wat oude exemplaren liggen, deze worden vaak als afval behandelt. Jij goedkoop of zelfs gratis hout, zij minder afval. Win-win!

Voor een zachte landing

Mocht je nou genoeg zelfkennis hebben en weten dat je écht twee linkerhanden hebt? Geen probleem, ook dan kun je je interieur ‘2021 proof’ maken met het gebruik van pallets. Je koopt ze namelijk eenvoudig kant-en-klaar online, en je zult zien dat de prijzen enorm meevallen.

Vergeet niet om meteen bijpassende kussens te bestellen, want een splinter in je bil… Liever niet. Het aanbod aan soorten, maten en kleuren kussens is enorm groot.Bij de selfmade opties is het wel belangrijk eerst even goed de juiste maat op te meten.

Kortom, het gebruik van pallets past in vele interieurs. Het kost even tijd en moeite om het in elkaar te zetten maar de voldoening zal des te groter zijn. En kinderen, honden of katten in huis? Geen probleem, als er één product is wat tegen stootje kan dan zijn het wel meubels van ruw hout wel!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners