485
Open kast rommelig? Met deze trucs is het een eyecatcher!
Gepubliceerd: 13-06-2023

Een open kast in je interieur is weer helemaal terug van weggeweest. We gebruiken het niet zoals vroeger alleen maar om het ‘zondagse servies’ uit te stallen, we gebruiken het voor veel meer. Het is bovenal een ware eyecatcher in het interieur, mits je het goed en gestructureerd aanpakt. Een open kast kan namelijk ook garant staan voor een rommelig ogend hoekje. Hoe je de trend van de open kast omarmd zonder dat het ongeorganiseerd lijkt? Hier de trucs!

Hoe kies je jouw kast?

De ene open kast is de andere natuurlijk niet. Kies altijd voor de open kast die past bij jouw stijl en interieur. Alleen daar al mee voorkom je dat het een allegaartje aan kasten en diverse stijlen wordt. Ook de omvang van de kast is allesbepalend, een grote open kast kan waanzinnig zijn maar vraagt ook om andere vulling dan een kleine open kast. Kijk daarom ook goed naar de plek waar je de open kast wilt neerzetten. Zorg dat er genoeg ruimte om de kast heen is. Is dit niet het geval? Ga dan voor een maatje kleiner.

Hoe vul je jouw open kast?

Een open kast is in het interieur bedoeld als eyecatcher, en kun je daarom naar hartelust vullen met leuke accessoires, fotolijsten en souvenirs van verre reizen. Om de open kast niet rommelig te laten ogen is het belangrijk dat je voor een specifieke lijn kiest. Ga voor één soort accessoires, zoals allemaal fotolijstjes of ga voor verschillende objecten in één kleur. Kies dus een lijn die je doortrekt in alles wat je in je open kast plaatst. Daarnaast is de neiging vaak om een open kast helemaal vol te stallen, ook dat moet je zien te voorkomen. Heb je veel leuke spullen? Wissel het dan af per seizoen. In het voorjaar bijvoorbeeld gecombineerd met een frisse bos tulpen, en in de winter met een chique kerstster. Zo komen alle spullen aan bod!

inspiratiebrochures1.png

Kortom, een open kast is een musthave voor in ieder interieur. Het is een trend die we in bijna alle woonstijlen wel terug zien. Robuust hout en metaal bij een industriële stijl, strak wit in de Japandi trend. Voor ieder wat wils, maar zorg ervoor dat het geen rommeltje wordt. Want hierdoor zal het design van de open kast niet goed meer te zien zijn, en het rommelige effect overheersen. 

Dus denk open minded en ga voor de open kast die bij jouw stijl past, en vul het zorgvuldig met spullen in eenzelfde lijn.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide