910
Op zoek naar een nieuwe tafel? Kies voor steigerhout
Gepubliceerd: 06-08-2021 Laatste update: 01-07-2023

Er komt een moment dat je uitgekeken bent op je oude meubelen en toe bent aan iets nieuws. Of misschien heb je een nieuw huis of appartement in te richten en ben je op zoek naar leuke meubelen. Idealiter kies je voor een duurzaam meubel waar je lang mee door kunt en lang van zult blijven houden. Ben je op zoek naar een stijlvolle nieuwe (eet)tafel of bureau? Denk dan eens aan steigerhout. Deze houtsoort heeft met zijn stoere uiterlijk en sterke karakter een hoop in zijn mars.

De kracht van steigerhout

Steigerhout is geen hype of vluchtige modetrend. Het is al jaren in de mode, en zal dat ook jarenlang blijven. Dat komt omdat hout eigenlijk nooit uit de mode zal gaan. Het heeft van zichzelf een natuurlijke en neutrale uitstraling die in elk interieur past. Steigerhout is zelfs nog bijzonderder. Het is hout dat al eerder is gebruikt op bouwsteigers, en dus al een leven achter de rug heeft. Dat zie je mooi terug. Het hout heeft namelijk echt karakter. Ook is steigerhout bijzonder sterk. Dat moet het wel zijn om op een steiger gebruikt te kunnen worden. Ook in jouw huis of tuin zal het dus een lange tijd meegaan.

Ook mooi voor buiten

Je kunt met steigerhout je interieur een boost geven, maar ook buiten staan meubelen van steigerhout mooi. Denk aan een mooie tafel van steigerhout om buiten aan te eten wanneer het zomer is, of een stijlvolle loungeset waar je heerlijk op kunt genieten. Wist je dat je steigerhout zelfs kunt gebruiken om zelf een buitenkeuken mee in elkaar te zetten? Het is weerbaar en gaat lang mee, zelfs in de tuin. Ook kun je ervoor kiezen het hout te behandelen met een mooie grey wash of white wash. Zo blijft het hout nog beter beschermd en krijgt het een bijzondere uitstraling.

Werkruimte

Wil je graag werkruimte creëren, bijvoorbeeld om geconcentreerd thuis te kunnen werken? Met een steigerhouten bureau kom je goed uit de voeten. Je kunt een bureau ook combineren met een kast, waardoor je meteen meer ruimte maakt voor je administratie of andere benodigdheden. Steigerhout is een flexibele materiaalsoort waar je van alles mee kunt maken, van kasten tot bureaus en zelfs hoogslapers.

Recycleproduct

Steigerhout is per definitie duurzaam. Niet alleen omdat een tafel of ander meubel van steigerhout lang meegaat, maar ook omdat het per definitie een recycleproduct is. Dat komt omdat steigerhout van origine gebruikt wordt op bouwsteigers. Is het daarvoor niet meer geschikt, dan gaat het naar een meubelmaker. Die tovert het om tot de mooiste meubelen. Het gebruiken van steigerhout voor jouw nieuwe meubelen heeft dus een maximale ecologische voetafdruk.

Lees ook:

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide