724
Nooit meer op een houtje bijten? Kies voor mangohouten meubels!
Gepubliceerd: 06-12-2022

De mango, we zijn er op de redactie allemaal dol op. Maar wat tot voor kort nog niet op ons kantoor was te vinden, waren mangohouten meubels. Dit stukje hout is nog vrij onbekend in ons land, maar toen wij ons er onlangs in verdiepten begrepen we niet zo goed waarom. Mangohout is namelijk waanzinnig mooi, praktisch én verantwoord. Waarom mangohout hét houtje van het komend jaar gaat worden volgens ons? Lees snel verder.

Let op: mangohout wordt een hit

Mangohout is wat ons betreft dé nieuwe trend op het gebied van hout. Naast dat het een ontzettend robuuste en natuurlijke look en feel heeft, is het om vele redenen een goed idee. Maar eerst even terug naar de look, een eerste blik op de mangohouten meubels laat al zien dat ze helemaal in de trends van vandaag de dag passen. Een natuurlijke en pure uitstraling, maar toch strak vormgegeven. 

Het ligt er natuurlijk ook bij dit hout uiteindelijk wel aan wat je ervan maakt, maar als we bijvoorbeeld naar de meubels bij The Copperbarn kijken worden we acuut hebberig van al dat moois.

Mangohouten meubels? Hoe dan?

Maar dan nu nog even wat meer over deze houtsoort. Mangohout is zo fijn omdat het ten eerste zeer praktische eigenschappen heeft. Het is zeer slijtvast en ook nog eens super sterk. Daarom worden er ook zaken als meubels van gemaakt. 

Ook is het een voordelige houtsoort, het is bijvoorbeeld goedkoper dan eikenhout. Hoe dit kan? Mangobomen groeien voornamelijk in Azië en India, maar ook in Spanje en zelfs op Hawaï. Deze bomen worden ontzettend hoog, waardoor er dus veel hout uit één boom komt. 

Daarnaast zijn er heel veel mangobomen op de wereld, waardoor ze niet op de lijst van bedreigde boomsoorten staan. Daarmee is het een verantwoorde houtsoort. Ook is het een super soort hout waar het gaat om verhuizen, want mangohout heeft nog als specifiek kenmerk dat het zeer licht is. Eenvoudig te verplaatsen dus. 

En hoe je het schoon houdt? Less is more. Dus alleen water en een doekje is voldoende, vooral geen giftige schoonmaakmiddelen.

Kortom, mangohout is een houtsoort om in de gaten te houden. Het heeft alle eigenschappen om een hit te worden!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide