7340
Nederlands ontwerpersduo 'hackt' IKEA klassiekers
Gepubliceerd: 17-07-2018 Laatste update: 11-06-2023

De nieuwe limited LYSKRAFT collectie van IKEA en de Nederlandse designers Scholten & Baijings omarmt de trend van IKEA hacking. Steeds vaker geven mensen hun eigen draai aan meubels van het Zweedse woonwarenhuis. Het ontwerpersduo stak de IKEA klassiekers KLIPPAN en POÄNG in een nieuw jasje en ontwierp accessoires waarmee je de meubels zelf verder kunt stylen. De limited collectie brengt de IKEA iconen samen met modern design en bestaat onder andere uit twee nieuwe KLIPPAN hoezen en drie POÄNG stoelen en kussens in nieuwe kleuren. De LYSKRAFT collectie is vanaf augustus 2018 verkrijgbaar bij IKEA.

 

ikea-LYSKRAFT-30.png

WIN-VLOERKLEED.png

Nieuwe technieken en heldere kleuren
In de limited collectie zijn verborgen elementen verwerkt - zo vallen extra kleuren en details pas op wanneer je op de stoel of bank zit. De nieuwe quilt-technieken geven de KLIPPAN bank en POÄNG kussens een exclusieve uitstraling en de zachte vormen en heldere kleuren zorgen dat de producten extra opvallen. De minimalistische stoelpoten in blauw-grijs, wit, geel-groen en oranje geven de KLIPPAN een moderne uitstraling. Ook ontwierp het designersduo schalen, borden en glazen van geperst glas en borden en servetten met opvallende kleuren en patronen.

ikea-LYSKRAFT-17.png

DIY-beweging
Wereldwijd kiezen steeds meer mensen voor do-it-yourself en het hacken van meubels. Op Instagram is de hashtag #ikeahacks al ruim 160.000 keer gebruikt. Deze creatievelingen vormen een inspiratie voor IKEA. "De LYSKRAFT collectie is dé manier om te laten zien dat ze ons inspireren", vertelt Michael Nikolic, Creative Leader bij IKEA. Het woonwarenhuis koos voor een samenwerking met Stefan Scholten en Carole Baijings door de nieuwsgierigheid en speelsheid van het duo. IKEA werkte in 2014 voor het eerst samen met de Nederlandse designers. Scholten & Baijings ontwierpen toen een serie klokken en posters voor de IKEA PS collectie.

ikea-LYSKRAFT-16.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide