2971
Modern hout van Pronto Wonen
Gepubliceerd: 19-04-2018 Laatste update: 26-05-2021

Hout is een materiaal dat eigenlijk nooit weggeweest is uit ons interieur. Sterker nog, dit seizoen is hout in het interieur hipper dan ooit. Hout is een mooi natuurlijk materiaal wat op diverse manieren kan worden toegepast. Bijvoorbeeld als vloer, meubelstuk of decoreer je woonkamer met woonaccessoires van hout.

 Back to nature, de is de trend van 2018. Lichte kleuren en natuurlijke materialen zijn kenmerkend voor deze natuurlijke stijl en hout is hiervoor een perfect materiaal. Hout is stoer, robuust en gaat een heel leven lang mee. Elk meubelstuk van hout is uniek omdat elke boom een andere tekening heeft. Hout geeft een warme en gezellige sfeer in het interieur, het is sterk en veelzijdig en past in elke woonstijl. Hout is er in enorm veel soorten waardoor je er alle kanten mee op kunt in je interieur. We lichten er een paar uit.

Berkenhout
Meubels van berkenhout hebben vaak een wat lichtere kleur, van zeer lichtgeel tot een beetje grijs. Het is een stevig materiaal maar ook zacht waardoor berkenhout goed te bewerken is.

inspiratiebrochures1.png

Eikenhout
Eikenhouten meubelen hebben een iets natuurlijkere kleur dan meubels van berkenhout. De kleur is een beetje geel tot bruin en doordat eikenhout een duurzame houtsoort is kan dit materiaal ook heel goed toegepast worden voor tuinmeubels.

Beukenhout
Meubels van beukenhout hebben een iets rodere gloed over zich geen. Het materiaal is zeer hard en slijtvast waardoor het zeer goed gebruikt kan worden voor meubels die tegen een stootje moeten kunnen.

10137520#Bassano.sf.jpg

Acacia hout
Acacia is een harde houtsoort die een warme en degelijke uistraling heeft. Meubels van acacia hout hebben als voordeel dat het hout ervan niet werkt waardoor het niet kan gaan scheuren. Tegenwoordig worden de meeste meubelen van acaciahout gemaakt.

Naast de verschillende soorten hout kennen we ook nog diverse manieren om hout af te werken. Denk maar eens aan gelakt hout, geolied hout of hout met een waslaag. Of de houtsoorten die helemaal niet afgewerkt worden zoals bijvoorbeeld meubels van steigerhout.

10150494-10214371-10214086#bassano-coredo-fontano-sfeer.jpg

Het onderhoud van je houten meubels
Elke soort afwerking vraagt zijn eigen onderhoud. Een geolied meubel of een meubel voorzien van een waslaag zal je altijd moeten afnemen met een droge doek terwijl je bij gelakt hout juist een vochtige doek moet gebruiken. Wel is de regel dat je alle houten meubels altijd moet afnemen in de lengterichting van de houtdraad.

10077026#tuda-sfeer.jpg

Let er bij houten meubels ook altijd goed op dat je onderzetters gebruikt wanneer je bijvoorbeeld een glaasje rode wijn hebt ingeschonken. Vlekken trekken gemakkelijk in het hout en zijn er vaak moeilijk weer uit te krijgen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je houten meubels niet te dicht bij een warmtebron plaatst zoals een kachel of openhaard. Hout is heel gevoelig voor uitdroging!

Welke houtsoort je ook kiest, met hout breng je een origineel stukje natuur in huis wat goed te combineren is met alle andere kleuren en materialen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide