2932
De kracht van symmetrie

Wat heeft een Benedictijner monnik met architectuur en meubels te maken? Het antwoord is te vinden in de meubelcollectie van Dom Hans van der Laan. Sinds kort worden deze exclusieve designmeubels, die ontworpen zijn in de vorige eeuw, weer volgens de oorspronkelijke tekeningen gemaakt. De meubels laten alle gangbare stijlbegrippen achter zich en worden gekenmerkt door allesomvattende eenvoud. De houten meubels, ontworpen door de geroemde architect en Benedictijner Monnik Dom Hans van der Laan, worden gekenmerkt door de balans tussen Rust & Chaos. Binnen & Buiten. Natuur & Cultuur. Soberheid & Weelde. Design & Functionaliteit.

DOM VAN DER LAAN: A REAL DUTCH DESIGNER
Dom Hans van der Laan heeft een belangrijke rol vervuld in de geschiedenis van de Nederlandse architectuur. Hij bleek niet ontvankelijk voor de architectonische tijdsgeest van Rietveld en Berlage. Hij zocht zelf naar de essentie van de architectuur en vond daarop een antwoord. Dom van der Laan behoort tot de grootmeesters als Vitrivius, die erin geslaagd zijn om een eigen theorie te ontwikkelen. Het gedachtegoed van Van der Laan is samengevat in de Bossche School. Zijn opvattingen over de ‘architectonische ruimte’ zijn van universele waarde gebleken. Ze gaan nog steeds letterlijk de wereld rond en worden gedoceerd aan de universiteiten van Kaapstad tot Yale. In 1977 publiceerde hij zijn levenswerk "De architectonische ruimte". Dom van der Laan heeft gezocht naar een systeem van maten met algemene geldigheid. In zijn theorie over verhoudingen speelt het plastisch getal, een driedimensionale uitwerking van de gulden snede, een centrale rol.

AUTHENTIEKE EN TIJDLOZE COLLECTIE
De meubelcollectie van Dom van der Laan, die bestaat uit negen onderdelen, wordt helemaal met de hand vervaardigd door het productieatelier van Dom van der Laan Meubeldesign in Breda. Alle meubels worden gemaakt op basis van de oorspronkelijke tekeningen van Dom van der Laan. Het specifieke kleurengamma voor de meubels werd bepaald in overleg met kleurdeskundige van de Bossche School, Wim van Hooff, waarmee Van der Laan bij al zijn projecten heeft samengewerkt. De meubels zijn exclusief en worden op individuele bestelling geleverd. De meubels kunnen rechtstreeks gekocht worden bij het productieatelier.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners