1545
Meubeltrends
Gepubliceerd: 11-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

De tafel- en zitobjecten van ontwerpster Teuntje van Os zijn niet in een vakje te plaatsen. De vormgeving is eclectisch en authentiek. De objecten zijn geschikt voor binnen en buiten en zijn een kunstig sieraad voor woonkamer en tuin. Kenmerkend zijn het duurzame materiaal, het ruige laswerk en het gebruik van simpele, heldere lijnen. Teuntje van Os brengt utiliteit en schoonheid samen. Elk object is uniek en wordt met de hand gemaakt. Experimenteer en creëer een eigen compositie met de vier eyecatchers uit de collectie. Gebruik en vorm gaan prima samen in de chique ‘Wavebench’. De strakke ‘Straight’ is een robuuste doch elegante stoel. De ‘Leaning chair’ is bijna majestueus. En de tafel ‘Lots of legs’, dat is regelrecht topdesign! De schitterende collectie bestaat uit 16 items en maakt onderdeel uit van een reizende expositie. Deze is tot en met 29 juni 2008 te zien bij Zilverparkkadekunst in hartje Lelystad en op www.teuntjevanos.nl

Wavebench

De Wavebench is een decoratief pronkstuk in woonkamer of tuin. Bij deze chique bank lijkt alle beweging in balans door het oogstrelende en spannende lijnenspel. Organische, ronde vormen voeren de boventoon. Een prachtig object waarbij utiliteit en schoonheid samensmelten. Plaats de Wavebench op een mooie plek in de tuin of tegen een gekleurde muur in de woonkamer en dit object steelt vanzelf de show. Prijs €1850,- afmeting: h85xb213d50.

Lots of legs

Deze charmante tafel is een echte eyecatcher. De hoeveelheid pootjes en het prikkelende uiterlijk trekken onmiddellijk de aandacht. Het markante design brengt leven in bijvoorbeeld de serre of op de veranda. De ‘Long Legs’ uit dezelfde serie kan dienen als steunpunt voor een prachtig beeldhouwwerk. Een gebruiksvoorwerp met de K van kunst. Prijs €995,- afmeting: h75, Ø90.

Straight

De strakke en stoere blikvanger. De perfecte harmonie brengt ongeëvenaarde allure en verleidt iedereen tot het plaatsnemen op deze blinkende zetel. Passend bij een modern interieur, al dan niet met een kleurrijk zitkussen. Ervaar de werking van licht en water op dit bijzondere object in de tuin. Prijs €995,- afmeting: h120xb50d50.

Leaning chair

Een prachtig silhouet aan de horizon, dat is dit majestueuze zitobject. Toonaangevend in de ontvangsthal of als trigger op het gazon. Deze strakke stoel met ronde vormen brengt klank in bijvoorbeeld de serre of op het mooiste plekje in de tuin. Houd eeuwig zitting en kijkplezier!

Prijs €795,- afmeting: h103xb65d60.

Exclusiviteit en duurzaam materiaal

De collectie tafel- en zitobjecten bestaat momenteel uit 16 items, geschikt voor binnen en buiten. Alle objecten worden met de hand gemaakt en hebben een beperkte oplage. Ze worden in serie genummerd zodat exclusiviteit is gewaarborgd.

De materialen zijn van duurzaam ijzer, aluminium en roestvrijstaal en worden soms gecombineerd gebruikt in één object. De standaard kleuren zijn hoogglans zwart, wit, goud en aluminiumkleur maar alle andere kleuren zijn ook mogelijk. De verschillende mogelijkheden verleidt interieurspecialisten en tuinarchitecten tot het plaatsen van de stoelen en tafels in kantoren, hotels, winkels en buitenplaatsen. 

Raakvlak van design en kunst

Al jaren ontwerpt Teuntje van Os buitenmeubilair. De laatste tijd heeft zij haar palet uitgebreid naar het raakvlak design en kunst. Vormgeving is nu belangrijker dan comfort en gebruiksgemak. Haar objecten vragen om ruimte, zowel in fysieke als filosofische zin. Wie, wat, waar en waarom? Om vanuit het object op deze vragen een antwoord vinden is een uitdaging voor eenieder. Geef je woonomgeving stijl, durf je te onderscheiden, laat zien wat je mooi vindt, maak een bewuste keuze voor het samengaan van utiliteit met schoonheid en emotie. Experimenteer met de plaatsing van het object. Maak een persoonlijke compositie. Zet eens een zit- of tafelobject tegen een muur in plaats van een wanddecoratie op te hangen en geniet van het lijnenspel.Simpele spanning

Inspiratie doet Teuntje op in de natuur, vooral de weidsheid van de Hollandse polders helpen haar bij het ontwerpen. Haar ontwerpen hebben een duidelijke spanning en zijn herkenbaar door hun eenvoud en het gebruik van simpele heldere lijnen. De ambachtelijke details, zoals het soms ruig opgelegde laswerk, zorgen ervoor dat zelfs de meest geraffineerde vorm toch altijd verbonden blijft met de aardsheid van het gebruikte materiaal.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide