1815
Rolf Benz 533
Gepubliceerd: 11-09-2012 Laatste update: 07-11-2017

Het nieuwe bankprogramma Rolf Benz 533 verrast door zijn onverwachte vormentaal. Designer Christian Werner zag bij de vormgeving van de schakelelementen bewust af van symmetrie, echter niet van hoeken en kanten. Op deze wijze geeft hij een nieuwe definitie van het begrip organisch en creëert hij eigenzinnige en spannende bankopstellingen. Zijn recept: elk bankelement heeft verschillende rughoogtes en zitdieptes. Samen met de nieuwe innovatieve stoffeermethode van Rolf Benz wordt bij deze luxueuze en representatieve bank een onnavolgbaar uiterlijk gecombineerd met optimaal zitcomfort, in elke zithouding.

 

Innovatief design De basis van deze eigenzinnige vormgeving is een markant, asymmetrisch platform dat - heel eigentijds - relatief hoog op licht gebogen poten van edelstaal rust. Daarbij komen de eveneens asymmetrische gestoffeerde zittingen en de lichtjes naar achteren neigende rugleuning. Waar de zitdiepte door de asymmetrische vorm van de losse elementen groter wordt, is de rugleuning hoger, zodat dit gedeelte een comfortabele bank met hoge rugleuning vormt. Rechtop zitten en weldadig ontspannen zijn bij elk element reeds optimaal op elkaar afgestemd. Voor aanvullend comfort zorgen de losse, zachte rugkussens die dankzij hun speciale vorm deels over de rugleuning heen vallen en zo op hun plaats blijven liggen. De met een luxueuze, rondlopende kapnaad met bies afgewerkte kussens tonen een perfecte afwerking en de voor Rolf Benz zo karakteristieke aandacht voor details. Buitengewone opstellingen '

 

Acht verschillende, vier-, vijf- en zeshoekige schakelelementen, steeds geschikt voor linkse en rechtse koppeling, maken zeer interessante bankopstellingen mogelijk, voor kamers van de meest uiteenlopende groottes. Daarbij kunnen in principe steeds slechts twee schakelelementen worden gecombineerd. Door de verschillende groottes en de vorm van de elementen ontstaan zeer uiteenlopende en spannende bankconfiguraties, van een aantrekkelijke hoekbank tot een moderne gewelfde, open bank met meervoudig gevouwen stompe hoeken en een uitnodigend, representatief uiterlijk. Door afwisseling tussen verschillende zitdieptes en hoogtes van de rugleuning is bij elke bankconfiguratie zowel een ontspannen als rechtop zitten mogelijk. De bij programma 533 horende voetenbank is rond en past daarom bij elke hoekcombinatie; met zijn perfecte symmetrie plaatst hij steeds een bijzonder accent bij de consequent asymmetrische vormgeving van de bank. Individuele bekledingsvarianten

 

Het bankprogramma Rolf Benz 533 biedt naast buitengewone opstellingen ook een hoge mate van individuele aanpasbaarheid, dankzij de meest uiteenlopende bekledingsvarianten. Ten eerste kan de bank geheel met stof worden bekleed; door de heldere lijnvoering en vlakken zijn met name hoogwaardige, driedimensionale stoffen bij uitstek geschikt. Daarbij kunnen platform, zitting en rugleuning in één stofkwaliteit en -kleur worden gekozen, en de losse kussens in een andere stofkwaliteit en -kleur. Ten tweede kan de bank geheel met leder worden bekleed; daarbij zijn ook hier de kussens naar wens in een andere lederkwaliteit of -kleur, of gestoffeerd verkrijgbaar. Bovendien is een zogenaamde Mix-and-Match bekledingsvariant mogelijk, waarbij het platform in leder - qua kleur afwijkend of juist bijpassend - en de zitting, rugleuning en losse kussens steeds met eenzelfde stof worden bekleed.De buitengewone vormentaal en innovatieve stoffering van het bankprogramma worden gecompleteerd door nog meer verrassende details. Naar wens kunnen één of beide zijkanten worden voorzien van vaste bladen of leggers, met twee functies: ten eerste dienen ze als extra ruimte voor bijvoorbeeld glazen, boeken of de afstandsbediening, ten tweede vormen ze met de los leverbare kussens een comfortabele armleuning of hoofdkussen voor een verkwikkend middagdutje. Het nieuwe schakelprogramma Rolf Benz 533 is ook uitstekend geschikt om vrij in de ruimte te staan als een representatief meubel, dat ondanks zijn ongewone en markante lijnvoering steeds weer een lichte, bijna zwierige indruk maakt.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide