2036
leolux meubelen
Gepubliceerd: 05-09-2012 Laatste update: 19-06-2017

Maar liefst twee ontwerpen van Nederlandse designproducent Leolux zijn dit jaar bekroond met de Reddot Award. Deze prestigieuze Duitse designprijs wordt jaarlijks toegekend aan producten die uitblinken door hun vormgeving. Leolux ontvangt de Reddot Award 2009 voor de bankenserie Ponton en de draaifauteuil Parabolica. De awards zijn de kroon op een succesvolle introductie van de nieuwe collectie authentieke meubelen, met een hoofdrol voor design en vakmanschap.

Asymmetrische fauteuil
De draaifauteuil Parabolica valt op door zijn asymmetrische vorm. Het ontwerp van professor Stefan Heiliger biedt door die bijzondere vorm verschillende zitmomenten. Zo kun je er uiteraard actief in zitten, maar ook languit in liggen. Wie helemaal wil relaxen legt de benen op de brede armleuning. Diezelfde arm biedt ook de mogelijkheid om te dienen als een klein werkblad voor een boek of een laptop. Parabolica kan in een groot aantal bekledingen en kleuren worden uitgevoerd. Combineren van verschillende kleuren is ook mogelijk. Parabolica valt in de categorie "Sculptures" van Leolux, de bijzonder gevormde iconen in de collectie en is in meer dan honderd winkels te zien.

Draaiende Ponton ruggen
Schuiven, draaien, koppelen en verplaatsen. De kubistische elementen met draaibare ruggen nodigen uit tot oneindig experimenteren. Schuif de elementen aaneen tot een hoekbank of draai de rugsteun om een chaise longue te creëren. Alles is mogelijk met Ponton, uit de Roots-serie, de "leefbanken" van Leolux.

inspiratiebrochures1.png

Ponton is ontworpen door het designduo Braun & Maniatis, dat met het programma Rising Dunes in 2008 ook al de Reddot Design Award in de wacht sleepte. Met Ponton bewijzen ze opnieuw hun kracht in het verenigen van design en comfort. Tijdens de meubelbeurs in Keulen werd Ponton een internationaal succes. Een belangrijke rol in dat succes speelde de vier bekledingsvarianten: naast de "basic" versie, is er een versie met een subtiel patchwork aan de zijdes, er is een kleurrijke variant met opvallende sierstiksels en een luxe-uitvoering met lederen biezen. Uiteraard biedt elke variant een ruime keuze aan kleur- en bekledingscombinaties (uitsluitend stoffen).

Lange reeks
Leolux heeft een lange reeks designprijzen op haar naam staan. Actuele modellen als Pallone, Bora Bora, Myto, Sjamaan, Volare, Formi en Pastille werden in het verleden bekroond. De Reddot Award werd vier keer eerder aan Leolux toegekend voor de modellen Hemingway (2004), String (2005), B flat (2007) en Rising Dunes (2008). Nooit eerder kreeg Leolux twee Reddots in één jaar. Leolux schrijft het succes van de laatste jaren toe aan de focus van het concern op de internationale designmarkt.

Museum
Beide prijswinnende modellen zijn in de afgelopen maanden gepresenteerd. Ponton staat al in de winkels, Parabolica is vanaf Pasen bij de Leolux dealer te zien. De winnende modellen zijn vanaf juni een jaar lang te zien in het Reddot Museum in Essen (Duitsland) en online op de site van de Reddot organisatie.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide