1030
Flux
Gepubliceerd: 31-08-2012 Laatste update: 07-05-2017

Flux Furniture Introduceert Innovatief Vouwbaar Meubel Concept Het klinkt onmogelijk: 77 stoelen opstapelen in niet meer dan één meter. Maar het kan, met de FluxChair. Dit is een vinding van Flux Furniture van industrieel ontwerpers Douwe Jacobs en Tom Schouten. De FluxChair combineert op innovatieve wijze design met de voordelen van opvouwbaar meubilair. Opgevouwen is de FluxChair eenvoudig draagbaar en plat op te bergen. Met een paar simpele handelingen is de kunststof envelop echter om te vouwen tot een stijlvolle designstoel. Een superhandig product voor mensen die van design houden en weinig ruimte hebben. Vanaf oktober wordt de stoel op de markt gebracht en is onder andere te koop via www.fluxchairs.com.

Het gepatenteerde Flux-concept is dé nieuwe manier om extreem plat opvouwbare meubelen te maken die opvallen door hun bijzondere vormen en brede toepasbaarheid. Zo verrast de FluxChair door zijn superstevige constructie (getest tot 160 kg door TNO/TUV) en is hij zonder problemen buiten te gebruiken. Een van de uitgangspunten tijdens het ontwerpproces was om recycling van de stoel zo eenvoudig mogelijk te maken. De sluitingen zijn daarom op een slimme manier geïntegreerd in het ontwerp, waardoor de hele stoel uit één onderdeel van één materiaalsoort gemaakt kan worden. Het tijdrovende scheidingsproces is daardoor niet meer nodig.

De stoel is uitgebracht in 8 kleuren. Afmetingen: 77 x 85 x 1,5 (!) cm (opgevouwen) en 64 x 62 x 85 cm (stoel) Gewicht: 4,3 kg. Accessoires zijn er in de vorm van het FluxChair kussen, in 4 kleuren, en het handige opbergsysteem waarmee je tot 6 stoelen superplat tegen de wand ophangt.Douwe Jacobs over zijn ontwerp: "Van de oude Egyptenaren tot aan Napoleon werd de klapstoel als een van de belangrijkste meubelstukken gezien, echt een statusobject. Tegenwoordig is dit beeld een beetje verloren gegaan en dat is jammer, vooral omdat het concept van het vouwen zoveel te bieden heeft. Een klapstoel bespaart niet alleen waardevolle ruimte, je kunt ze ook nog eens gemakkelijk overal mee naartoe nemen! Daarnaast zorgt de extreme compactheid van de stoel voor een drastische vermindering van CO2-uitstoot wanneer je ze in grote partijen vervoerd." Kijk voor meer informatie, verkoop en een filmpje van de stoel op: www.fluxchairs.comWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide