1806
Met deze tips kies je de fauteuil van je dromen
Gepubliceerd: 27-02-2018 Laatste update: 11-01-2023

Ben je de trotse eigenaar of eigenaresse van een nieuwe woning die nog ingericht moet worden? Dan is het hoog tijd om op zoek te gaan naar mooie meubels, zoals een fauteuil. Deze zeer comfortabele stoel is een echte aanwinst voor je huishouden. Na een dag hard werken kun je er namelijk heerlijk in ontspannen. Een fauteuil is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Hoe kies je het exemplaar dat perfect bij jouw interieur past?

Fauteuil in je interieur

Vrijwel iedereen wil graag een fauteuil in huis hebben. Je kunt er heerlijk in wegzinken, en het staat vaak erg mooi bij andere meubels. Het is dan ook geen verrassing dat het aanbod van fauteuils tegenwoordig bijzonder groot is. Wel zijn er een aantal zaken waar je tijdens de aanschaf rekening moet houden. Ten eerste is het belangrijk om goed te kijken naar het interieur van je woning. Heb je bijvoorbeeld een klassieke stijl in huis? Kies dan voor een fauteuil die aansluit bij deze stijl. Hou daarnaast rekening met je andere meubels. Door het gebruik van dezelfde stijl zorg je ervoor dat een ruimte eenheid heeft.

Zitcomfort
Zitcomfort is zeer belangrijk bij een fauteuil. Let dan ook altijd op de zithoogte en zitdiepe en hou daarbij rekening met je lichaamslengte. Het is belangrijk dat jouw lengte aansluit bij de zithoogte. Daarnaast moet je de voeten als je zit plat op de grond staan. De zitting van de stoel dient niet te lang te zijn. Daardoor kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan, zoals knellingen in de knielholtes. Dit is bijzonder slecht voor de doorbloeding van de benen. Let er op dat een stoel nooit te hoog is. Het is niet de bedoeling dat alleen je tenen de grond raken. Daardoor kun je last krijgen van slapende benen of kramp, en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Bekleding van de stoel kiezen
Misschien heb je inmiddels een fauteuil uitgekozen die aansluit bij de stijl van je interieur. Daarmee ben je echter nog lang niet klaar. Zo is de bekleding van een stoel minstens zo belangrijk. Neem vooral de tijd om een goede keuze te maken. Je hebt namelijk de keuze uit diverse soorten materialen die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo ziet stof er doorgaans zeer mooi uit, maar is het vrij lastig om schoon te maken wanneer je er bijvoorbeeld wijn op morst. Daarnaast heeft een stoffen fauteuil de neiging om sneller te verkleuren. Wat schoonmaken betreft is leer een betere keuze. Het wordt eigenlijk nooit vies en lelijk, mits je het materiaal goed onderhoudt. Aan de andere kant is een leren fauteuil vaak prijziger dan andere materialen. Bovendien kan leer vrij heet worden wanneer de zon er op schijnt. Informeer tijdens de aankoop naar de voor- en nadelen van de verschillende materialen die je tegenkomt. Zet deze op een rij, en maak aan de hand daarvan uiteindelijk de keuze voor de fauteuil die jij het mooiste vindt.

Verschillende modellen
Bijna geen enkel meubelstuk helpt je om zo lekker te ontspannen als in een fauteuil. Iedereen heeft echter zijn eigen wensen wat betreft het model van de stoel. Zo vinden sommige personen het fijn om weg te zinken in zacht materiaal, terwijl anderen liever wat steviger zitten. Of kies een fauteuil die helemaal past bij de laatste woontrends.

Wegdromen in je fauteuil
Wat fauteuils betreft is er tegenwoordig voor elk wat wils. Zo is een loungestoel perfect om even in weg te dromen, terwijl een klassiek fauteuil lekker stevig zit en mooi staat in je interieur. Of wie weet hou je van de laatste technische snufjes. In dat geval is een fauteuil met elektronische bediening een zeer goede keuze. Dankzij een kleine elektromotor kun je de stoel bedienen en naar eigen wens instellen. Zo is het een fluitje van een cent om het rechtop te zetten of juist naar achteren te plaatsen. Een fauteuil met bediening is zeer geschikt voor oudere mensen, omdat het ondersteuning biedt bij zitten en opstaan.

Fauteuil in allerlei mooie kleuren
Fauteuils zijn doorgaans in verschillende kleuren beschikbaar. De keuze is enorm. Hou de kamer waarin je het wilt plaatsen altijd voor ogen. Zo past zwart, wit of grijs vaak prima in een klassiek interieur. Eventueel zou je een foto van je andere meubelen mee kunnen nemen naar de winkel waarin je de fauteuil wilt kopen. Wanneer je online winkelt hoeft dit natuurlijk niet. Kies na afloop een mooie plek voor je fauteuil. Plaats het bijvoorbeeld in de huiskamer of slaapkamer, en geniet voortaan van ultiem comfort!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide