637
Meer dan maatwerk: het bijzondere verhaal van de Houtbroeders
Gepubliceerd: 13-11-2023 Laatste update: 14-11-2023

Stel je voor, een trio van enthousiaste makers: Joris, Jaap, en Bart. Ze zijn de kunstenaars achter de Houtbroeders, het brein en de handen die meubels tot leven brengen. Deze mannen ademen vakmanschap en passie voor hout. Sinds 2013 maken ze, met ongelofelijk veel zorg en toewijding, meubelstukken die meer dan functioneel of stijlvol zijn; het zijn erfstukken in wording. Ze beschouwen meubel maken als een modern ambacht en weten je zo te charmeren dat je niet alleen van je meubelstuk gaat houden, maar dat je het ook een leven lang wilt koesteren. 

Niet zomaar duurzaam, maar toekomstbestendig

De term 'duurzaam' wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt, maar de Houtbroeders geven het begrip een heel nieuwe betekenis. Ze maken niet zomaar meubels die lang meegaan; ze creëren meubelstukken die je wilt doorgeven aan je kinderen en kleinkinderen. Ze kiezen voor kwaliteit die de tand des tijds kan doorstaan, zodat je niet elke paar jaar een nieuw meubelstuk hoeft aan te schaffen. Dat is pas échte duurzaamheid. 

houtbroeders-002.png

Flexibel als het leven zelf

De Houtbroeders begrijpen dat het leven niet stilstaat. Een gezin groeit, woonsituaties veranderen en stijlen evolueren. Daarom wordt een meubelstuk ontworpen met het oog op aanpassingsvermogen. Zit je in een verbouwing of krijg je gezinsuitbreiding? Geen probleem! De meubels kunnen eenvoudig worden aangepast aan je nieuwe levensfase. Flexibiliteit is ingebouwd in het DNA van elk meubelstuk. Met vervangbare onderdelen en omkeerbare deurtjes zijn ze helemaal klaar om mee te bewegen met jouw woonwensen.

houtbroeders-004.png

De kracht van een persoonlijke touch én ervaring

Een opgeruimd huis is een gelukkig huis, dat weten de Houtbroeders maar al te goed. Met honderden projecten op hun naam combineren ze jarenlange ervaring met jouw persoonlijke  wensen. Zo kunnen ze putten uit hun 'standaard' modellen om de kosten te drukken, terwijl ze het ontwerp aanpassen om het uniek te maken voor jou. Dit doen ze in nauw overleg, ondersteund door 3D-visualisaties, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Maar hun aanpak gaat verder dan dat. Ze zoeken naar oplossingen op maat om elk meubelstuk zowel elegant als duurzaam te maken, zelfs als dat betekent dat het wat kostbaarder wordt. Dit is de kwaliteit die je kunt verwachten van de Houtbroeders. Het eindresultaat is niet zomaar een functioneel meubel; het is een verlengstuk van wie je bent. Deze persoonlijke benadering moedigt je ook aan om met zorg om te gaan met je meubel, waardoor het een leven lang meegaat.

Kunst ontmoet meubel

houtbroeders-003.png

Nog een fascinerend aspect van de Houtbroeders is hun unieke samenwerking met kunstenares Roos Terra, een meesteres in het vangen van de schoonheid van de natuur in haar unieke prints. En hier komt het mooie: je kunt ervoor kiezen om deze natuurprints te laten verwerken in de deurtjes van je eigen meubel! Een innovatie die met veel succes onthuld werd op de vt Wonen & Designbeurs 2023. Dit maakt elk stuk niet alleen visueel boeiend, maar ook een afspiegeling van je eigen smaak en verbondenheid met de natuur.

houtbroeders-001.png

Kiezen voor de Houtbroeders is kiezen voor een verhaal

Als je met de Houtbroeders in zee gaat, haal je niet zomaar een meubelstuk in huis. Je kiest voor een verhaal, een visie en een stukje van jezelf dat in hout gevangen wordt. Een meubelstuk van de Houtbroeders is meer dan hout en schroeven; het is een echo van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Het is alsof je een nieuwe vriend verwelkomt in je huis, een vriend die je een leven lang wilt houden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide