1872
Knap je oude bank op met leerverf!
Gepubliceerd: 06-01-2021 Laatste update: 21-01-2021

Heb je een oud, leren bankstel staan en wil je deze het liefst houden, maar ziet hij er niet meer uit? Dan kun je hem opknappen met speciale leerverf. Dit is verf die ontwikkeld is om te hechten op leer, en het is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Sterker nog, Angelus leerverf is verkrijgbaar in meer dan 100 verschillende kleuren. 

Wat voor kleur je ook in gedachten had, dit merk heeft het! Zo kun je je bank, je leren schoenen en zelfs een leren jack een compleet nieuwe look geven! Wat dacht je van de kleur ‘Steen’, een warme, terracotta-achtige tint? Of toch liever vergrijsd olijfgroen? Met Angelus leerverf kun je werkelijk alle kanten op, wat je hele woonkamer een nieuwe look kan geven. Lees hieronder hoe leerverf verder werkt en hoe jij er het meeste uit kunt halen!

Hoe breng je leerverf aan?

Als je een leren oppervlak wilt verven met Angelus leerverf dan is het belangrijk dat je het op de juiste manier voorbehandelt. Je moet voor een optimale hechting het leer reinigen en ontvetten. Je kunt daarvoor warm water met afwasmiddel gebruiken, maar het is beter om te kiezen voor de Angelus Preparer & Deglazer. Deze is speciaal ontwikkeld om leer van vuil en vettigheid te ontdoen. Gebruik daarvoor een niet-pluizende doek en wacht geduldig tot het leer volledig is gedroogd, want dan hecht de verf het beste. Het aanbrengen van de leerverf doe je het beste met een speciaal sponsje, want dan krijg je geen kwaststrepen en is het resultaat het mooist. Als de verf eenmaal opgedroogd en uitgehard is (dit duurt minimaal 24 uur) dan kun je ervoor kiezen een nabehandeling toe te passen.

Een nabehandeling voor leerverf

Wil je graag jouw leren meubel of kledingstuk zo lang mogelijk mooi houden? Dan is het slim een passende nabehandeling te kiezen. Van hetzelfde merk kun je diverse finishes kopen, die allemaal een eigen effect hebben. Kies bijvoorbeeld voor de matte finish, of juist een hoogglanslak, afhankelijk van het effect dat je voor ogen hebt. Deze transparante lak breng je over de laag verf heen, wat een beschermend laagje geeft, terwijl je de kleur van de verf niet verandert, Hij wordt hooguit wat glimmender. Als je het item al mooi vindt zoals hij is dan hoeft je geen afwerking te gebruiken. In principe gaat deze leerverf namelijk al best lang mee. Je kunt er hooguit voor kiezen om op intensief gebruikte plekken een tweede laag verf aan te brengen.

Een nieuwe bank of jack voor een prikkie

Met Angelus leerverf heb je in feite een compleet nieuwe bank voor een prikkie. Het is zonde om een leren bank weg te gooien, want ze staan erom bekend zelfs na jaren gebruik nog comfortabel te zitten. Wil je dus toch een nieuwe look? Kies dan voor deze speciale leerverf. Het is gemakkelijk aan te brengen en daarmee creëer je in een handomdraai een nieuwe look, of het nu om je bankstel, schoenen of leren kleding gaat…

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide