1274
Kleur en materiaal van je hoekbank bepalen
Gepubliceerd: 14-10-2021 Laatste update: 09-09-2021

Je bent van plan een hoekbank te kopen, maar weet niet welke? Dan hebben we een aantal tips voor je. Want hoe bepaal je wat het juiste materiaal is voor je hoekbank en welk kleur past het best in je interieur?

Ga je voor kleur of liever naturel?

Een bank is een prominent aanwezig meubelstuk, dus helemaal niet gek als je daar goed over nadenkt. Vooral een hoekbank, deze is qua formaat bijna altijd redelijk fors. Als je kiest voor een opvallende kleur is dat best bepalend voor de geheleuitstraling van je kamer. Maar kies je een te lichte kleur, dan is deze weer gevoelig voor vlekken. Daarnaast kan het zijn dat een lichte bank in het niet valt bij een lichte kleur muur,of net de verkeerde kleur heeft. Neutrale kleuren zijn de trend, waarbij grijs de overhand heeft. Maar ook voor de kleurliefhebber is er keuze genoeg.

Kleine kamer?

Heb je een kleine woonkamer maar wil je toch een hoekbank? Kies dan zeker geen donkere kleur. Dit maakt je kamer op het oog nog kleiner dan hij in werkelijkheid is. Een slimme truc is omdan een hoekbank op poten te kiezen. Staat een bank direct op de grond, dan oogt hij veel forser. Het kiezen van de kleur voor de bank is echt heel persoonlijk.De één wordt gelukkig van overwegend rood in de woonkamer, de ander juist van veel blauw. Gelukkig is er keuze genoeg, waardoor er altijd wel een hoekbank naar jouwwens te vinden is.

inspiratiebrochures1.png

Meerjarenplan

Over het materiaal kunnen we ook van alles vertellen. Een hoekbank in stof of microleder is ideaal als je kleine kinderen hebt. Kies in dit geval dan altijd voor een textielbescherming en bijbehorende vlekkenservice. De onzichtbare vezelbeschermer die je zelf op de stof verwerkt, maakt deze optimaal vlekwerend en daarmee zeer gebruiksvriendelijk. Door deze bescherming zijn vlekken eenvoudig te reinigen en krijgen vloeistoffen geen kans om een blijvende vlek te veroorzaken. Wil je stoer, kies dan voor een materiaal met structuur, zoals leder. Voor het uitzoeken van een nieuwe hoekbank mag je best de tijd nemen. Immers, als het meezit, koop je de bank voor een flink aantal jaar. Niets is vervelender dan een grote aankoop te doen die je na een half jaar al zat bent. Vraag daarom altijd om advies, als je er zelf niet één, twee, drie uitkomt

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide