2654
Je eetkamertafel als eyecatcher in het interieur
Gepubliceerd: 26-05-2019

Veel mensen vinden halen er voldoening uit om hun interieur er zo inspirerend mogelijk uit te laten zien. Voor de één betekent dit dat de inrichting de nieuwste trends volgt. Een ander is misschien op zoek naar een tijdloze omgeving waarin hij zich prettig voelt. Grote meubelstukken spelen daarin een belangrijke rol. Dat zijn immers de aandachtstrekkers die de toon zetten. Welk soort inrichting jij ook ambieert; het blijkt dat eiken boomstamtafels in elk interieur goed tot hun recht komen. Want met eiken boomstamtafels volg je de nieuwste trends, maar boomstamtafels hebben tegelijkertijd een tijdloze en comfortabele uitstraling.

 

 

WIN-VLOERKLEED.png

Boomstamtafels vervelen nooit

De reden waarom eiken boomstamtafels zo populair zijn, is het feit dat er geen twee tafels hetzelfde zijn. Doordat de tafels in één plak van een dikke boomstam worden afgezaagd, heeft elk tafelblad zijn unieke tekening. Het hout is op bijna oneindig veel manier af te werken en te behandelen met olie of lak. Je kunt zelf kiezen voor een lichte natuurlijke tint of voor een afwerking die alle tekeningen in het hout extra naar voren laat komen. Dat unieke karakter en die vele variatiemogelijkheden zorgen ervoor dat je bijna niet uitgekeken raakt op boomstamtafels en dat ze nooit gaan vervelen.

Terug naar vroeger (of juist niet)

Boomstamtafels zijn altijd eyecatchers, waar ze ook worden gebruikt. Een grote, statige, mooi afgewerkte rechthoekige tafel in een luxe kantooromgeving zorgt voor een chique uitstraling, die ontzag oproept ten aanzien van de eigenaar van het kantoor. Met zo’n tafel sta je bij zakelijke onderhandelingen al bij voorbaat met 1-0 voor. Grote rechthoekige of ovale boomstamtafels in een nostalgische boerenkeuken zijn evengoed eyecatchers. Met hun stoere uiterlijk nodigen ze uit om met een groep vrienden of familie gezellig te eten, koffie te drinken of aan het eind van de dag het werk onder het genot van een glas bier na te bespreken.

Scheuren koesteren als ornament

Afhankelijk voor de gekozen houtsoort zitten er talloze scheuren en onvolkomenheden in het hout. Die komen ook terecht in het blad van boomstamtafels. Als je een strak en glad tafelblad mooi vindt, is het mogelijk om die onvolkomenheden weg te laten werken. Ze zijn dan nog wel zichtbaar, maar het tafelblad is volledig glad afgewerkt. Als je een liefhebber bent van robuuste tafels kun je ervoor kiezen om al die onvolkomenheden in het blad te laten zitten. Dergelijke scheuren hebben geen invloed op de stevigheid van de tafels. Eikenhouten tafels zijn zo sterk dat zelfs een aantal scheuren geen invloed heeft op de kwaliteit.

Advies bij het kopen van eiken boomstamtafels

Zelfs als je het leuk vindt om je interieur te verfraaien, kun je overweldigd raken door de enorme keus aan boomstamtafels. Er zijn zoveel verschillende maten, zoveel verschillende onderstellen en zoveel mogelijkheden om de tafels af te werken, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bij het Tilburgse bedrijf Oak&Steel krijg je deskundig advies over boomstamtafels in alle soorten en maten. Deze specialisten kijken misschien net op een andere manier naar jouw interieur. Zij kunnen door hun ervaring met verrassende tips komen, zodat jouw nieuwe boomstamtafel precies die eyecatcher wordt waar je naar op zoek was.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide