1258
Je eerste eigen huis; welke meubels kies jij?
Gepubliceerd: 01-12-2021

Een eerste eigen huis is voor veel mensen een mijlpaal in hun leven. En een huis inrichten naar eigen smaak is dan een droom. Maar hoe zorg dat je niet verstrikt raakt in een web van mogelijkheden en deze droom daardoor een nachtmerrie wordt? Zeven tips om niet te verdwalen in de wereld van de woonadviezen:

1. Ga vrijblijvend woonwinkelen

Pak de fiets, trein of auto en rijdt naar een woonwinkel, bij voorkeur één die een ruim assortiment combineert met persoonlijke betrokkenheid, zoals Meubelzaak Onstein in Zutphen. Loop daar rond om een indruk te krijgen van vele mogelijkheden en praat met een woonadviseur, die voor- en nadelen van verschillende opties in kaart brengt.

2. Maak een plan

Pak de plattegrond van je woning en bedenk welke meubelstukken je sowieso in welke vertrekken wilt hebben. Zo creëer je een wensenlijst die als leidraad kan dienen. Bedenkt hoeveel ruimte zitmeubelen, kasten, tafels, etc. mogen innemen door ze in te tekenen op de plattegrond en bepaald hoe ‘vol’ jij je huis wilt hebben.

WIN-VLOERKLEED.png

3. Welke stijl kies je

Ongetwijfeld heb je bij je rondgang door de woonwinkel een beeld gekregen van meubels die jouw aanspreken en heeft de adviseur je verschillende woonstijlen gepresenteerd. Kijk op woonsites naar mogelijkheden die deze sfeer biedt en laat je daardoor inspireren.

4. Kies de eye-catchers

Elke kamer heeft zijn eye-catcher; het meubelstuk dat het meeste opvalt. Bepaal voor jezelf waar je keuze naar uitgaat. Welk meubel maar zeker ook welk formaat of kleur speelt daarin een belangrijke rol. Bedenk altijd dat sprekende kleuren soms niet makkelijk te combineren zijn. Aan de andere kant geven ze wel een duidelijk karakter aan de inrichting.

5. Zorg voor sfeer

Nieuwe meubels bepalen je inrichting, de kleur bepaalt voor een belangrijk deel de sfeer. Een ander kleurtje op de muur of verandering in accessoires is eenvoudiger geregeld dan nieuwe meubels; houd dat altijd in gedachten. Daarnaast kan de juiste verlichting heel veel doen met de sfeer; ook daarin zijn de keuzes legio. 

6. Bepaal je prijs

Vanzelfsprekend kan je een nieuwe inrichting zo duur maken als je wilt. Verschillende merken hebben vaak ook hun eigen prijs; denk goed na waaraan je jouw geld uit wilt geven. Soms loont het om in de ‘koopjeshoek’ van meubelzaken te kijken; hier vind je vaak verrassend leuke meubels tegen echte stuntprijzen!

7. Op naar de winkel

Ga met je wensenlijstje naar je woonwinkel en bespreek het plan met de woonadviseur. Maak duidelijke afspraken over levertijden en voorwaarden en als je alle meubels bij dezelfde zaak haalt, kan je dat ook leuke prijsvoordelen of andere extraatjes opleveren.

Veel woonplezier!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide