1713
Hoe kies je de perfecte relaxfauteuil?
Gepubliceerd: 21-05-2019

De naam zegt het al: een relaxfauteuil is speciaal gemaakt voor ontspanning. Maar wat jou ontspanning geeft, werkt een ander op de zenuwen. Wil je een fauteuil met voetenbank, of juist lekker breed? Met elektrische bediening, en draaibaar? En wat past in jouw interieur? Wij helpen je de perfecte relaxfauteuil te kiezen met deze 5 stappen:

 

Stap 1: Bepaal de functionaliteit
Bedenk allereerst goed waar je de relaxfauteuil voor wil gebruiken. Wordt dit jouw vaste zitplaats tijdens filmavondjes? Is het de plek waar je elke dag even een dutje zal doen? Gebruik je de relaxfauteuil om te schrijven of foto’s uit te zoeken op de laptop? En vind je het dan fijn als je voeten op een verhoging liggen? Dan zijn deze mooie relaxfauteuils een must in jouw huis!. Fauteuils die je achterover kunt kantelen voor een dutje. Draaibare love-seats. Stoelen met kussens om in te verdwijnen. Waar heb jij het meeste plezier van?

inspiratiebrochures1.png

Stap 2: Welke stijl?
De volgende stap is om te bedenken welke stijl je mooi vindt; dan kun je de zoekopties online specificeren en maak je het jezelf een stuk gemakkelijker! Dan zijn deze mooie relaxfauteuils een must in jouw huis. Is jouw interieur modern, of eerder landelijk te noemen? Zoek je een tijdloze relaxfauteuil of juist een kleurrijke blikvanger?

Stap 3: Kijk naar zithoogte- en diepte
De zithoogte- en diepte die bij jou passen zijn deels afhankelijk van je voorkeuren, en deels van je lengte. Lange mensen hebben bijvoorbeeld baat bij een diepe zitting en staan gemakkelijker op uit een hoge dan een lage stoel. Heb je al een fauteuil in huis? Meet de zithoogte- en diepte dan eens op en kijk in de specificatie van je favoriete nieuwe fauteuil of die net zo lekker zal zitten.

Stap 4: Denk na over de bediening
Vind je het fijn als de relaxfauteuil verstelbaar is, zodat je een ligstand kunt creëren voor een dutje? Dan heb je keuze uit handmatige of elektrische bediening. Soms zijn de hoofdsteun, voetensteun en rugleuning zelfs apart van elkaar te bedienen. Of zoek je misschien een sta-op stoel met een hulpje om overeind te komen?

Stap 5: Bepaal het comfort
Tot slot is het verstandig om te kijken naar de mate van comfort. Wil je een zachte stoel waar je helemaal in wegzakt? Of geeft jouw lichaam de voorkeur aan een stevige stoel die meer ondersteuning biedt?

Als je deze 5 stappen één voor één langsgaat, kom je vanzelf uit op de perfecte relaxfauteuil voor jouw woning en wensen. Geniet ervan!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide