422
Het aanschaffen van de juiste salontafel
Gepubliceerd: 21-07-2023

Wanneer je de woonkamer aan het inrichten bent, dan ben je verschillende meubelen nodig. Een salontafel is één van die meubelen die je nodig hebt. Maar waar moet je aan denken wanneer je een salontafel gaat kopen? Daarover willen we je in deze blog een paar tips geven. 

Salon of woonkamer?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nou eigenlijk het verschil tussen een salon en een woonkamer? Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Een salon is in België de standaardbenaming van een woonkamer. Als we het in Nederland over een salon hebben dan spreken we van een luxe woonkamer. In sommige (grote) woningen kan het zo zijn dat er meerdere woonkamers zijn. In dat geval is de grootste en meest luxe woonkamer de salon.

Hoogte

De juiste hoogte voor een salontafel is één van de onderdelen die het makkelijkste te bepalen is. Hierbij kan je uitgaan van eenzelfde hoogte als je bank, of maximaal 10 centimeter hoger. Op die manier hoef je niet te bukken om van de tafel gebruik te maken en zal de tafel eigenlijk altijd matchen met de bank. 

inspiratiebrochures1.png

Afmetingen

Voordat je een salontafel koopt is het een goed idee om uit te rekenen hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor de salontafel. Zo kom je niet achteraf voor verrassingen te staan. Heb je bijvoorbeeld een hoekbank, dan kan de ruimte die je overhoud enigszins beperkt zijn. Daarnaast wil je er ook voor zorgen dat er nog genoeg loop- en beenruimte over is. Je wil niet steeds ergens tegen aanlopen, omdat er te weinig ruimte over is gebleven. 

Vormen

Wat betreft de vorm van de salontafel zijn er een aantal keuzes. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een ronde, een vierkante of een rechthoekige salontafel. Daarnaast komt het ook vaak voor dat er meerdere kleine ronde tafels worden geplaatst die elkaar overlappen. Zo kan je gemakkelijk één of een paar van de kleine tafels verplaatsen wanneer je bijvoorbeeld veel visite verwacht. 

Inspiratie opdoen

Ben je er nog niet helemaal over uit wat de beste optie voor jou is? Dan zijn er gelukkig genoeg manieren om inspiratie op te doen. Je kan bijvoorbeeld eens online op de website van verschillende aanbieders rondkijken. Of je kan gewoon eens ergens een winkel binnenlopen om rond te kijken wat er allemaal in het assortiment zit. Woon je toevallig in het noorden van Nederland? Dan is het een goed idee om eens rond te kijken op de meubelboulevard Groningen. Met de grote verscheidenheid aan verschillende soorten winkels zal er hier voor ieder wat  wils te vinden zijn. Genoeg inspiratie om op te doen dus.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide