1360
Vintage meubelen

Vanaf januari 2015 zal Goossens wonen & slapen haar aanbod uitbreiden met een exclusieve collectie authentieke meubelen. Kenmerkend voor deze collectie is dat het gaat om overwegend unieke stukken, die zijn samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde en deels gerecyclede materialen.


Dat deze bijzondere collectie in het aanbod wordt opgenomen, ligt geheel in lijn met de filosofie van Goossens. Het bedrijf, dat dit jaar 60 jaar bestaat, onderscheidt zich onder meer door haar neus voor trends en de wens om voor elke stijl en smaak een verrassende en kwalitatieve oplossing te bieden.


Om de opmerkelijke collectie meubelen zijn authentieke karakter te geven, wordt gebruikgemaakt van industriële onderdelen, onalledaagse materialen en duurzame afwerkingen. Ook industrieel design en retro-elementen spelen een belangrijke rol, waardoor sommige items een vintage uitstraling krijgen. De collectie bestaat vooralsnog hoofdzakelijk uit tafels, stoelen en kleinmeubelen.


Echte eyecatcher van de collectie is het tafelvoetbalspel Winner. Het is gemaakt van onder meer gerecycled sloophout voor de kast, vulkanisch basalt voor het speelveld, omgesmolten gietijzer voor het onderstel en gegoten aluminium voor de spelers. De combinatie van deze natuurlijke materialen en hun ongewone toepassing zorgen voor een uniek stuk eigentijds vakwerk, dat extra kleur geeft aan het interieur.

Daarnaast trekken ook de functionele meubelen de aandacht, zoals stoelen, krukken, eetkamer- en bijzettafels. Functie en esthetiek vinden elkaar hierbij in één ontwerp. De eetkamertafels Press en Work (in drie royale formaten tot wel 260x100 cm) staan op een onderstel van massief gietijzer, zijn bevestigd met montagebeugels van omgesmolten industriële machineonderdelen en voorzien van een 12 mm dik glazen blad. De eetkamertafel of bijzettafel Cross bestaat voornamelijk uit massief eiken met moderne stalen bevestigingsbeugels. En voor de diverse stoelen en kleinmeubelen wordt veel gewerkt met gesneden geolied of gerookt eiken, nubuck leer en zelfs speciaal gevormde kunststof.


Alle stukken uit deze collectie zijn met de hand vervaardigd en stralen puur vakmanschap uit. Met de collectie authentieke meubelen mikt Goossens op een doelgroep die zich wil onderscheiden van de massa en een karakteristiek statement wil toevoegen aan het interieur.


Vanaf januari 2015 zijn deze nostalgische meubelen verkrijgbaar in alle winkels van Goossens wonen en slapen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide