1710
Geef je interieur een warme boost met meubelen van mangohout
Gepubliceerd: 06-08-2021

Mangohout is een uitkomst voor iedereen die zijn of haar interieur een warm hart toedraagt. Letterlijk, want de houtsoort staat bekend om zijn prachtige, warme uitstraling. Daarmee breng je het zonnetje in huis, ook nu de nazomer voor de deur staat. Zoek je dus naar meubelen waarmee je een mooie impuls aan je interieur kunt geven, zoals een stijlvolle eettafel, een unieke kast of een TV-meubel? Zoek dan niet verder. Mangohout past namelijk in elke interieurstijl thuis.

Een unieke uitstraling

Mangohout heeft zijn warme karakter te danken aan de kleurschakeringen die je in elke plank terugziet. Het heeft een oranjebruine tot donkerbruine kleur met een aanwezige nerf. Omdat mangohout een echt natuurproduct is, zul je zien dat elke plank anders is. Dat zorgt er dan ook voor dat elk meubelstuk van mangohout een echte ‘one of a kind’ is. Hout staat erom bekend tijdloos te zijn, en dat geldt ook voor mangohout. Je kunt dus lang met jouw nieuwe mangohouten meubelen door. Dat is maar goed ook, want mangohout is heeft een stevige vezel en zal niet snel beschadigen.

inspiratiebrochures1.png

Gezellig eten aan een mangohouten eettafel

Mangohout is veelzijdig, waardoor je er van alles van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een eettafel. Veel Nederlandse huishoudens hebben een rechthoekige eettafel in huis, maar wist je dat je juist aan een ovale of ronde tafel bijzonder gezellig kunt eten? Je kunt in verhouding niet alleen meer mensen kwijt aan zo’n tafel, maar je kunt elkaar ook gemakkelijker aankijken. Ben je op zoek naar iets echt bijzonders, dan kies je voor een eettafel ovaal van mangohout.

Hoe onderhoud je mangohout?

Het onderhoud van een mangohouten meubel is gelukkig geen dagtaak. Sterker nog: mangohout heeft bijzonder weinig onderhoud nodig. Het is een sterke houtsoort die wel tegen een stootje kan en erg lang mooi blijft. De meeste meubelen die je in de winkel kunt kopen zijn van tevoren behandeld, waardoor je er weinig werk aan hebt. Natuurlijk ruim je gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk op met een droge of lichtvochtige doek. Ook stof kun je op die manier goed afnemen. Merk je dat je meubel na verloop van tijd wat dof wordt, dan kun je het goed bijwerken met een beetje bijenwax. Test die wax altijd eerst even uit op een onopvallend stukje, bijvoorbeeld de onderkant van de tafel of de onderkant van een kastplank. De kleur van het hout kan hierdoor namelijk wat donkerder worden.

Duurzaam hout

Mangohout haal je bij een echte mangomeubelspecialist, zoals Mangohoutonline. Daar kun je niet alleen de mooiste mangomeubelen bestellen, maar je kunt ze ook bekijken in de verschillende showrooms. Het is de uitgerekende plek om duurzame meubelen te kopen. Mangohout is namelijk niet alleen mooi, het is ook nog eens goed voor het milieu. Omdat mangohout een restproduct is van de mango-industrie hoeft er geen bestaand hout voor te worden gekapt. Op die manier is mangohout mooi voor jou, maar ook voor de wereld.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide