842
Fleur het huis op met een maatwerk kast
Gepubliceerd: 09-06-2022

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe kast is het sterk aangeraden om eerst goed te bedenken wat je wilt. Van welke materialen moet het meubel gemaakt zijn, welke kleur, hoe groot, welke indeling. Het zijn slechts een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een nieuwe kast.

Als je al goed voor ogen hebt wat je wilt, maak je de aanschaf hiervan een stuk eenvoudiger voor jezelf. Dit omdat op de markt veel verschillende soorten en modellen beschikbaar zijn. Wanneer je weet wat je wilt, kun je gericht gaan zoeken. Zo weet je zeker dat de kast volledig aan jouw wensen voldoet.

Vind de perfecte kast

Ben je op zoek naar een nieuwe kast? Dan kom je er al snel achter dat op de markt veel verschillende soorten kasten beschikbaar zijn. Dan hebben we het niet alleen over de boekenkasten en kledingkasten, maar onder meer ook inloopkasten, hoekkasten en inbouwkasten. Juist daarom wordt ook aangeraden om te bedenken waar je de kast voor gaat gebruiken.

Stel de kast zelf samen

Wat voor jou de ideale kast is, zal niet de perfecte kast voor je buurman zijn. Misschien wil jij wel een industriële kast met veel ijzer, terwijl de buren zoeken naar een eikenhouten kast met dito deuren. Wat je ook zoekt, het is altijd te vinden. Ben je veeleisend en kun je maar geen geschikte kast vinden? Laat hem dan op maat maken door een professionele meubelmakerij. Jij kunt de kast laten customizen zoals je wilt.

Hiermee kun jij je specifieke interieurwensen direct in de kast laten terugkomen. Een kast is meer dan een bergplaats van je spullen. Het is tenslotte een belangrijk onderdeel van het interieur. Of deze nu in de woonkamer, slaapkamer of douche staat, je wilt dat deze bij de rest van de inrichting past. Wanneer je de kast door een meubelmaker laat ontwerpen, weet je dat deze tot in de kleinste details wordt afgewerkt.

Stappenplan bij het kiezen van een kast op maat

Bij het samenstellen van een kast, heb je ontzettend veel mogelijkheden. Misschien zelfs wel te veel. Als je rekening houdt met een paar stappen, maak je het jezelf al een heel stuk makkelijker.

Allereerst is het belangrijk dat je je bedenkt waar je de kast voor wilt gebruiken. Met andere woorden; welke spullen doe je in de kast? Wil je bijvoorbeeld een dichte kledingkast of een grote inloopkast? Wil je een open boekenkast of een kast voor het opbergen van spullen? Dit is het belangrijkste aspect waar je rekening mee houdt bij het samenstellen van je eigen kast.

Groot, groter, grootst of toch klein?

Nadat je hebt bepaald wat voor kast je wilt, is het tijd om naar de afmetingen van de kast te kijken. Het formaat van de kast bepaal je door te kijken naar de ruimte waar deze geplaatst wordt. Als je veel ruimte hebt in de slaapkamer kun je gerust kiezen voor een grote kledingkast. In de badkamer is daarentegen echter vaak niet meer ruimte dan een kast onder de spoelbak.

Dit terwijl je in de woonkamer grote en kleine kasten kunt combineren. Denk aan een boekenkast, een tv-meubel en een vitrinekast. Wanneer je kiest voor een houten kast op maat maak je de kast volledig naar jouw wensen. Praktisch als er bepaalde afmetingen zijn waar je je aan moet houden.

Kies de indeling met een maatwerk kast

Wanneer je kiest om een kast naar jouw wensen te laten maken, is het belangrijk dat je de indeling bepaalt. Bedenk hoeveel planken, lades en deurtjes de kast bijvoorbeeld moet hebben. Ook kun je ervoor kiezen om spotjes in de kast te bouwen om bepaalde accessoires extra te belichten.

Er zijn zoveel mogelijkheden, waardoor je altijd de perfecte kast krijgt!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide