4261
Eetkamerstoelen uitkiezen: hier moet je op letten
Gepubliceerd: 18-04-2019
De eettafel vormt het decor voor gezellige maaltijden, spelletjes en gesprekken. Maar je geniet pas echt van deze momenten met fijne eetkamerstoelen aan tafel, die natuurlijk ook perfect in je interieur passen! Wij vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van eetkamerstoelen.

1. Stijl
Het is waarschijnlijk handig om te beginnen met het zoeken naar stoelen in de stijl van de eettafel en eetkamer. Vaak past een bepaald type eetkamerstoel in verschillende woonstijlen. Kuipstoelen vind je bijvoorbeeld in een industrieel design, maar ook met een moderne look of retro uitstraling. Het is daarom gemakkelijker om bij het zoeken te beginnen met de stijl van de stoelen. Daarna kun je gaan kijken naar comfort en opties als armleuningen.

2. Zitcomfort
Je stoelen kunnen nog zó mooi passen bij de eettafel; als ze niet lekker zitten, heb je er weinig plezier van. Elk lichaam is anders en iedereen heeft andere voorkeuren, dus neem even de tijd om te ontdekken welke eetkamerstoelen je partner en jou het beste bevallen. Misschien vind je alle eetkamerstoelen lekker zitten, maar bij welke krijgt je rug het beste ondersteuning? En in welke kun jij het beste ontspannen?

inspiratiebrochures1.png

3. Match met de eettafel
Het is belangrijk om de eetkamerstoelen goed te laten aansluiten op de eettafel. Meet daarom de hoogte van de tafel, zodat de stoel of je benen niet klem komen te zitten. Kijk hoe breed de eettafel is en hoeveel stoelen daar mooi aan staan. Maar let ook op de plek van de eettafel in huis: een kleine woonkamer ziet er al gauw te vol uit wanneer je de eettafel combineert met luxe, stoffen stoelen met armleuningen. Een slank en ruimtelijk design past dan beter.

4. Armleuning: ja of nee?
Als je geluk hebt is jouw favoriete stoel leverbaar in een variant mét en zonder armleuningen. Welke moet je dan kiezen? Er zijn een paar zaken om rekening mee te houden. Ten eerste past niet elke stoel met armleuningen onder elke tafel: meet dit dus eerst even op. Ten tweede neemt een stoel mét armleuningen meer ruimte in aan tafel. Je kunt dus minder stoelen kwijt. Maar… de andere kant van het verhaal is dat een stoel met armleuningen echt voor meer comfort zorgt. Je zult er waarschijnlijk langer ontspannen in zitten. Welke zaken zijn voor jou het belangrijkste?

5. Kleur
Tot slot is er een belangrijk punt om over na te denken bij de aanschaf van nieuwe eetkamerstoelen: welke kleur durf je aan? Houd er rekening mee dat een opvallende kleur een extra opvallend effect geeft wanneer er zes stoelen aan je tafel staan. Vergeet bovendien niet dat je eetkamerstoelen in de eerste plaats gebruikt om op te eten. Als je dus voor een lichte kleur kiest, zorg dan dat het materiaal gemakkelijk schoon te krijgen is. En denk ook eens out of the box: soms staan twee of drie kleuren stoelen aan tafel veel beter dan één kleur.
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide